|

Kediye işkence yapan askere para cezası

Erzincan Valiliği, orduevi nizamiyesinde yakaladığı kediye işkence yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan er hakkında açıklama yayımladı. Açıklamada, "Er hakkında haftanın 7 günü günde 2 defa kolluk birimine imza atmasına karar verilerek, 2252 TL idari para cezası uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yeni Şafak
20:05 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:37 - 4/12/2017 Pazartesi
IHA
Erzincan Valiliği
Erzincan Valiliği

Erzincan Orduevi önünde kediye işkence yapan erin adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasının ardından Erzincan Valiliğinden açıklama yapıldı.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde:
  • “03.12.2017 günü ilimizde meydana gelen ve kamu vicdanını derinden yaralayan elim olayın faali T.H. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmiştir. Erzincan Sulh Ceza Hakimliğince hukukumuzda hayvana yönelik suçlarla ilgili olarak TCK 151/2 düzenlemesinin sadece sahipli hayvanlara yönelik olduğu, sahipsiz hayvanlara ilişkin mevzuatımızın yetersiz olduğu, sahipsiz hayvanlarla ilgili açık bir kanuni cezai müeyyidenin TCK yahut sair kanunlarda bulunmadığı, iş bu noksanı izale anlamında TCK 151/2’de yer alan sahipli kelimesinin tasfiyesi ile sahipsiz hayvanlar yönünden de hukuki himayenin ve cezai müeyyidenin sağlanmış olacağı anlaşıldığından sahipli kelimesinin anayasaya aykırılığı hususunda Anayasa Mahkemesine itiraz başvurusunda bulunulmasına, şüpheli T.H.’nin CMK’nın 190’uncu maddesince adli kontrol altına alınmasına ve adli kontrol tedbirleri kapsamında şüphelinin haftanın 7 günü günde 2 defa kolluk birimine imza atmasına karar verilmiştir. Ayrıca şüpheliye 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 8’inci maddesinin 2’nci fıkrası ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 35’inci maddesi gereğince
    2252 TL
    idari para cezası uygulanmıştır. Yine ilgili hakkında Milli Savunma Bakanlığımızca görevlendirilen müfettiş heyetinin idari tahkikat işlemi devam etmektedir”
#Erzincan Valiliği
#er
6 yıl önce