|

Kayyum Başkan'dan deprem bölgesi için talimat

Dün akşam saatlerinde İran-Irak sınırında meydana gelen depremden 5 ülke etkilendi. Kayıplar en çok İran'da yaşandı. 7.3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 348'e yükseldi. Yaralı sayısının ise 6 bine yaklaştığı belirtiliyor. Batman'da Kayyum Başkan Ertuğ Şevket Aksoy'dan kritik talimat geldi.

Yeni Şafak
16:56 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:04 - 13/11/2017 Pazartesi
IHA
Irak-İran sınırındaki deprems sonucu bölgede çok sayıda bina ağır hasar gördü. Kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.
Irak-İran sınırındaki deprems sonucu bölgede çok sayıda bina ağır hasar gördü. Kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Dün akşam saatlerinde Irak-İran sınırında 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, sadece Irak ve İran başta olmak üzere 5 ülkeyi salladı.

Özellikle İran'da büyük yıkıma yol açan depremde en az 348 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Türkiye de depremden etkilendi. Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'te de hissedilen depremde bilanço henüz netleşmedi.

  • Türkiye ilk andan itibaren yoğun bir şekilde acil yardım operasyonu başlattı. Türk Kızılayı başta olmak üzere yardım kuruluşları bölgeye intikal ederek, ilk yardımda bulundu.

Öte yandan Batman'dan da dikkati çeken bir adım geldi. Kayyum atanan Batman Belediye Başkanlığı deprem bölgesine bir TIR gıda yardımı yapma kararı aldı.

"En kısa sürede göndereceğiz"

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, depremzedelere bir TIR gıda yardımında bulunacaklarını ifade etti.


Aksoy'un açıklamaları şöyle:

"Deprem bölgesine bir TIR gıda malzemesi göndereceğiz. Bu bir insanlık dramıdır. Zor durumlarında duyarsız kalmak doğru değil. Onlar da bizim kardeşlerimizdir. Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Kızılay ile işbirliği içerisinde olup yardımlarımızı en kısa sürede göndereceğiz."





#Irak
#İran
#Deprem
6 yıl önce