|

Kayseri’de dünya bayrak rekoru

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında en anlamlı etkinlik Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 168 bin lale kullanarak dünyanın en büyük bayrağını Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturdu. 400 metrekareyi aşan Türk Bayrağı’nın ilk lalelerini yerleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, son laleleri de Vali Süleyman Kamçı ile birlikte koydu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:03 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 168 bin lale kullanarak dünyanın en büyük bayrağını Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturdu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 168 bin lale kullanarak dünyanın en büyük bayrağını Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturdu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, pek çok alanda kırdığı rekorların yanında bir dünya rekorunun daha sahibi oldu. Dünyanın en büyük lale peyzajlı Türk Bayrağı rekorunun hazırlıkları dün akşam başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in ilk laleleri koyarak başlattığı çalışma kesintisiz sabaha kadar sürdü. 461 kişi tarafından 13 saatlik bir çalışma sonucu oluşturulan dünyanın en büyük bayrağı Cumhuriyet Meydanı’na eşsiz bir güzellik kattı.

Kayseri’nin dünya rekoru kırdığı bu eşsiz çalışma Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in koyduğu son lalelerle tamamlandı. Çalışmalar Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki rekor tescil ve hakem heyetinin gözetiminde yapıldı.

‘BAYRAK BİZİM İÇİN ŞANDIR, ŞEREFTİR’

Bu anlamlı etkinlik nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, müteşebbislikte, hayırseverlikte, belediyecilikte ve farklı pek çok alanda rekorlar kıran Kayseri’nin bir rekora daha imza attığını belirtti. Bayrakların her millet için varlığının ve bağımsızlığının sembolü olduğunu ifade eden Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Milleti için bayrak çok daha fazla anlamlar ifade eder. Bayrak bizim için şandır, şereftir. Bayrak bizim için haysiyettir, namustur. Bayrak bizim için tarihin en önemli mirası, bize bu vatanı armağan eden şehitlerimizin kanıdır. Bu yüzden de Al Bayraktır. Bayrak, aynı zamanda bizim Rabiamızdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.’ Rabiamızda yer alan bayrağımızın rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. İşte bu nedenlerle canımızdan aziz bildiğimiz en önemli değerlerimizden birisidir bayrak. Bu yüzdendir ki can gider; ama bayrak inmez, ezan dinmez.”


‘FOTOĞRAFLARLA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİN’

Osmanlılar zamanında yapılan binaların kitabesinde ebcet hesabı kullanıldığını hatırlatan ve bu yöntemden hareketle hilal, lale ve Allah lafızlarının aynı sayı değeri olan 66 sayısına tekamül ettiğinin görüldüğünü belirten Başkan Çelik, edebiyatımızda ve görsel sanatlarımızda lalenin Allah lafzedilerek kullanıldığını dile getirdi ve bu yaklaşımın da yapılan çalışmaya anlam kattığını söyledi.


Başkan Mustafa Çelik, 23 Nisan haftasında böyle bir güzelliği Kayseri’ye kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını da dile getirerek, “Bu güzelliği 23 Nisan’a kadar sergileyeceğiz ve bu süreçte burada çeşitli etkinlikler yapacağız. Tüm hemşerilerimizi bu güzelliği görmeye ve fotoğraflarla ölümsüzleştirmeye davet ediyorum” diye konuştu.

403,44 METREKARELİK REKOR

Başkan Çelik’in konuşmasının ardından Dünya Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural kürsüye çıkarak rekoru açıkladı. Prof. Dr. Kural, rekorda 168 bin 100 lale kullanılarak 24,6 metreye 16,4 metre ebatlarında 403,44 metrekare Türk bayrağı oluşturulduğunu ifade etti. Bu rekorda 461 kişinin çalıştığını belirten Kural, 17 Nisan Salı akşamı 21.58’de başlayan rekorun 18 Nisan Çarşamba günü 11.05’te tamamlandığını belirtti ve “Bir rekor olarak açıklamaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Prof. Dr. Kural daha sonra rekor tescil belgesini Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e imzalattı. Vali Süleyman Kamçı da böyle güzel bir çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etti.


Erciyes değer katıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ile birlikte bir basın toplantısı yaparak 2017-2018 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Mustafa Çelik, son yıllarda yaptıkları tanıtım çalışmalarıyla birlikte Erciyes’e gelenlerin sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirtti ve Erciyes’in şehre değer kattığını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı katıldı.

‘YAPILAN ÇALIŞMALAR MEYVELERİNİ VERİYOR’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes’te yapılan tanıtım çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını ifade ederek, Kasım ayının sonunda açtıkları 2017-2018 sezonunda 122 gün kesintisiz hizmet verildiğini, olumsuz hava şartları nedeniyle sadece 1 gün hizmet verilemediğini söyledi. Kesintisiz kayak için yapılan yatırımla bu sezonla birlikte gece kayağının da yapılmaya başlandığını dile getiren Başkan Çelik, 16 Aralık-17 Mart tarihleri arasında gece kayağı ile 24 saat kesintisiz kayağa imkan sağlandığını kaydetti.


Bir Başkan’dan daha fazlası

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, annesi Sevim Çelik ve eşi İkbal Çelik ile birlikte kendi ifadesiyle en özel misafirlerini ağırladı. YADES projesi kapsamında evlerinde hizmet verilen yaşlılarımızı akşam yemeğinde ağırlayan Başkan Çelik, onları kapıda karşıladı, ellerini öptü ve onları ağırlamaktan şeref duyduğunu belirtti.

Misafir ettiği yaşlılarla tek tek ilgilenen Başkan Mustafa Çelik, eşi İkbal Çelik’ten “Gelininiz” ifadesiyle bahsetti ve “Bizler evlatlarınızız” diyerek, yaşlılara hürmetin ne denli önemli olduğuna vurgu yaptı.

  • BAŞKAN ÇELİK, YEMEK SERVİSİNİ BİZZAT YAPTI
  • Misafir ettiği yaşlılarımızla tek tek görüşen, ihtiyaçlarını soran, dertlerini dinleyen Başkan Mustafa Çelik, her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olacaklarının mesajını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eşi İkbal Çelik’in yaptığı yemeklerin servisini de bizzat üstlendi. Yemek sonrası çay ikram edilirken Çelik ailesinin komşuları da sürpriz yaparak yaşlılarımız için çeşitli hediyeler getirdiler.

Farklı bir güzellik

Büyükşehir Belediyesi, Talas’ta açmış olduğu muhteşem şehir manzaralı Erguvan Sosyal Tesisleri ile Kayseri’yi farklı bir güzellikle tanıştırdı. Erguvan Tesisleri’ne adını veren erguvan ağaçlarının çiçek açmasıyla birlikte şiirlere ve şarkılara konu olan bu güzellik Kayserililerle buluştu. Erguvan ağaçları şiirlere ve şarkılara ilham veren bir güzelliğe sahip. Bu güzellik Büyükşehir Belediyesi’nin Talas’ta açtığı Erguvan Sosyal Tesisleri ile Kayserililerle buluştu. Rengarenk laleler ve erguvan ağaçlarının doyumsuz bir güzellik kattığı Erguvan Sosyal Tesisleri, bu yıl da Kayserililerin en çok tercih ettiği sosyal mekanlardan birisi olacak.


2 milyon 250 bin ziyaretçi

Yapılan tanıtım çalışmalarıyla Erciyes’teki ziyaretçi sayısının her geçen yıl daha da arttığını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, bu yılki ziyaretçi sayısının 2 milyon 250 bine ulaştığını belirtti. Başkan Çelik, sadece kayak yapmak için Erciyes’e gelenlerde geçen yıl yüzde 40, bu yıl yüzde 42 artış yaşandığını ve kümülatif olarak artış oranının yüzde 98’e ulaştığını ifade etti.

Markanız varsa tanıtın

Başkan Çelik, Erciyes’in tanıtımı için yapılan çalışmalardan da ayrıntılarıyla bahsetti. Bu kapsamda ülkemizdeki uluslararası fuarların yanı sıra Çin, Almanya, Rusya gibi ülkelerde fuarlara iştirak ettiklerini ifade eden Çelik, “Turizm acenteleri gibi hareket ederek Erciyes’i ve şehrimizi tanıttık. Bu anlamda Erciyes, şehre değer katıyor. Böylesine güçlü bir markanız varsa tanıtmanız gerekir” dedi.

#Kayseri
#Türk bayrağı
#Lale
6 yıl önce