|

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Hulusi Akar açıklaması

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın memleketi Kayseri'de cami yaptırdığı öğrenilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Biz 'isminizi koyalım' dedik, 'yok, biz isim için yaptırmıyoruz, hayır için yaptırıyoruz' dediler. İnşallah zamanı gelince biz o konuda da kendi hoşgörülerine sığınarak gene isim konusunda çalışma yapacağız" dedi.

Yeni Şafak
18:45 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 18:54 - 12/12/2017 Salı
AA
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Kayseri'de yaptırdığı inşaatı devam eden camiyle ilgili, "
Biz, 'isminizi koyalım' dedik, 'yok, biz isim için yaptırmıyoruz, hayır için yaptırıyoruz' dediler.
İnşallah zamanı gelince biz o konuda da kendi hoşgörülerine sığınarak gene isim konusunda çalışma yapacağız." dedi.

Çelik, dün belediye meclisinde bir açıklamada bulunduğunu anımsatarak, şehirdeki Asri Mezarlık girişine bir cami yaptırdıklarını söyledi.

Çelik, "Projelerini çizdirdik, Seçuklu mimarisi tarzında bir cami. Yaklaşık 800 metrekarelik tavan alanı olan, 750 kişilik çok şık, butik bir cami. Bununla ilgili birçok hayırsever hemşehrimiz 'biz yaptıralım' dedi, 'yok, burası şehrin tamamına şamil bir cami olacağı için burayı biz yaptıralım' dedim." diye konuştu.

Bir görüşmelerinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, ailesi ile birlikte kendi ailelerinin bağevlerinin bulunduğu Erbucak'ta bir cami yaptıracaklarını öğrendiğini anlatan Çelik, şunları söyledi:

  • "Bir karşılamamızda, 'Komutanım, bağevlerinin bulunduğu yerlerde çok fazla cemaat olmaz, daha uygun bir yer var, düşünürseniz', dedim, o da 'bizim aile olarak bütçemiz belli, büyük bir cami yaptıramayız' dediler. 'Siz katkı verin, zaten biz belediye olarak yapacağız' dedik. Aile olarak katkı verdiler ve biz o camiyi çok hızlı bir şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz. Ben buradan Hulusi Paşamıza da teşekkür ediyorum, gerçekten hassasiyetleri de var. Biz 'isminizi koyalım' dedik, 'yok, biz isim için yaptırmıyoruz, hayır için yaptırıyoruz' dediler. İnşallah zamanı gelince biz o konuda da kendi hoşgörülerine sığınarak gene isim konusunda çalışma yapacağız ama kendilerinin herhangi bir isim konulmasıyla ilgili bir şartları yok. Önemli olan bir hayır eseri yapılsın. Rahmetli babaları 'İğneci İbrahim' diye bilinirdi. O, gerçekten hayırsever biriydi ve ailenin, kardeşlerinin hep beraber yaptırdıkları, katkı verdikleri bir cami olacak inşallah. Kendisi, açıklanmasını istemedi ama ben mecliste hoşgörüsüne sığınarak açıkladım."
#Kayseri
#Cami
6 yıl önce