|

Katliam

Sivas’ta Fırat Yurdakul, sevdiği kızın ailesinin evini pompalı tüfekle bastı. Kızın babası, dedesi ve babaannesini öldüren cani, otomobilini vermeyen bakkal ile oğlunu da katletti. Gasp ettiği araçla Kahramanmaraş’a kaçan zanlı, Plaka Tanıma Sistemi sayesinde yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 00:24 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cenazeler savcının incelemesinden sonra morga kaldırıldı.
Cenazeler savcının incelemesinden sonra morga kaldırıldı.

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bir kişi, sevdiği kızın ailesinden 3 kişi ile kendisine otomobilini vermeyen bakkal ve oğlunu pompalı tüfekle öldürdü. Tüyler ürperten cinayetler zinciri önceki gece yarısı ilçeye bağlı Ortaköy’de yaşandı. İddiaya göre Fırat Yurdakul, sevdiğini söylediği Pınar Ezgi Esen’in babası Tarık Esen’le telefonda tartıştı.


POMPALIYLA BASKIN

Tartışmanın ardından telefonu kapatan Yurdakul, kızın ailesinin köydeki evini bastı. Cani, kızın babası Tarık Esen, dedesi İbrahim Esen ile babaannesi Cennet Esen’i pompalı tüfekle öldürdü. Olay anında evde bulunan 6 yaşındaki Cennet T., saklanarak canını kurtardı. Evden ayrılan Yurdakul, köydeki bakkalı işleten Celal Koral’a giderek para, içki ve aracını istedi. Cani, isteklerini reddeden Celal Koral ile oğlu Taylan Koral’ı da aynı silahla öldürdü.


OTOMOBİLLE KAÇTI

Celal Koral’a ait otomobili gasbeden zanlı köyden uzaklaştı. Silah seslerini duyan köylülerin ihbarı üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrollerde 5 kişinin olay yerinde can verdiğini belirledi. Cesetler, incelemenin ardından Şarkışla Devlet Hastanesi morguna gönderildi.


GİRİŞ-ÇIKIŞ KAPATILDI

İşlediği seri cinayetlerin ardından kaçan zanlının kullandığı 58 SC 782 plakalı otomobilin, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarına göre, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi sınırlarına girdiği tespit edildi. Bunun üzerine polis, kentin giriş ve çıkışlarını kapattı. Zanlı, kullandığı araçla uygulama noktasında polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Yurdakul, kovalamaca sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Araçta, saldırganın cinayet olaylarında kullandığı av tüfeği de ele geçirildi.

Zanlının sorgusunda sarfettiği sözler kan dondurdu. “Sevdiğim için yaptım. Çok seviyorum. Benim kıymetimi bilmeseler de ben seviyorum. 30 sene yatar çıkar gene severim. İster beklesin ister beklemesin. Ben seviyorum” diyen zanlı, işlemlerin adından Sivas’a gönderildi.


BÜYÜK OLAYLAR ÇIKACAK

Ortaköy Muhtarı Nazım Sayılgan, ölen Tarık Esen’in iki gün önce kendisini telefonla aradığını belirterek, “Fırat Yurdakul ile arasında bir husumet olduğunu, büyük olaylar çıkacağını söylemişti bana. Savcılığa şikayet dilekçesini vermişti” dedi.

  • Çekyatın arkasına gizlenerek kurtulmuş
  • Esen çiftinin torunları 6 yaşındaki Cennet T.’nin, çekyatın arkasına saklanarak kurtulduğu ortaya çıktı. Adana’da yaşayan Uğur Esen T., annesini telefonla aradığını anlatarak, “Telefonu açan kızım, evdeki herkesin öldüğünü söyledi. Olayı kızım haber verdi” dedi. Cennet’in babası Tolga T. de, “Telefonu kızım açıyor. ‘Öldüler diyor, yatıyorlar’ diyor. Bilmiyor tabii çocuk. O da çekyatın arkasına saklanmış kurtulmuş. Biz de Adana’dan jandarmaya bilgi verdik. Saklanmasa kızımı da öldürürdü” diye konuştu.
#Adana
#Katliam
#Cinayet
6 yıl önce