|

Katillerine müebbet

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın adliyede görevi başında şehit edilmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede 14 şüpheliden 11’i hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2018 الخميس
Güncelleme: 00:17 - 14/06/2018 الخميس
Yeni Şafak
 Savcı Mehmet Selim Kiraz, makamında şehit edilmişti.
Savcı Mehmet Selim Kiraz, makamında şehit edilmişti.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın, DHKP-C’li teröristlerce rehin alınarak şehit edilmesine ilişkin 11 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 31 Mayıs 2015’te Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın makamında şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma 3 yıl sonra tamamlandı.


14 ŞÜPHELİ VAR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlanan iddianamede DHKP-C silahlı terör örgütünün üst düzeydeki karar organı olan merkez komitede yer alan Faruk Ereren, Zerrin Sarı, Nuri Eryüksel, yine örgütün genel komitesinde Mesut Demirel, Hüseyin Fevzi Tekin, Şadi Naci Özpolat, Şerafettin Gül, Seher Demir ve Musa Aşoğlu ile Mustafa Koçak, Deniz Özel, Cengiz Özel, Mithat Öztürk ve Murat Canım “şüpheli” olarak yer aldı.


ÜST DÜZEY İSİMLER

DHKP-C’nin, günümüzdeki en üst düzeydeki karar organının, üyeleri yurt dışında bulunan Merkez Komitesi olduğu belirtilen iddianamede, şüpheliler Faruk Ereren, Zerrin Sarı ve Nuri Eryüksel’in bu komitede olduğu bildirildi. İddianamede, zanlılar Faruk Ereren, Zerrin Sarı, Nuri Eryüksel, Mesut Demirel, Hüseyin Fevzi Tekin, Şadi Naci Özpolat, Şerafettin Gül, Seher Demir ve Musa Aşoğlu’nun “anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs” ve “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme” suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Mustafa Koçak ve Murat Canım’ın, “Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede Deniz Özel, Cengiz Özel ve Mithat Öztürk hakkında ise “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan, 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapsi cezası istendi.

4 ZANLI TUTUKLU

Başsavcılıkça onaylanan iddianame, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Teröristlere silahı temin eden Murat Canım, kurye Mustafa Koçak, ev tutan Cengiz Özel ve yurt dışına çıkışlarını sağlayan Mithat Öztürk tutuklu bulunuyor.

#Savcı Mehmet Kiraz
#Müebbet
#Terör
٪d سنوات قبل