|

Kastamonu'daki yangın mağdurlarına yardım yapıldı

Kastamonu'daki yangında evsiz kalan aileler, köydeki boş evlere yerleştirildi. Ailelerin ihtiyaçları ise Türk Kızılayı ve AFAD tarafından karşılandı.

Yeni Şafak
18:30 - 8/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:33 - 8/02/2018 Perşembe
AA
Kastamonu'daki yangında aileler mağdur olmuştu
Kastamonu'daki yangında aileler mağdur olmuştu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde çıkan yangında evsiz kalan aileler, köydeki boş evlere yerleştirildi.

Türk Kızılayı Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Muhsin Emeksizoğlu, yaptığı açıklamada, köyde yaşanan yangının herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Mevsim nedeniyle köydeki bazı evlerin boş olduğunu belirten Emeksizoğlu, "Aileler köydeki boş evlere yerleştirildiği için çadır kurmaya gerek kalmadı. Bir süre burada barınacaklar. Daha sonra gereken yapılacak." dedi.

Türk Kızılayı ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından ailelere yardımda bulunulduğunu dile getiren Emeksizoğlu, "Köydeki vatandaşlara ve söndürme çalışmalarına katılan personele sıcak yemek verdik. Soğukta insanların sıcak yemek yemesi sağlandı. 30 battaniye, 6 kişilik bir ailenin tüm ihtiyacını karşılayacak mutfak, temizlik ve gıda malzemesi ile kavurma ve kıyma verdik. Bunun yanında AFAD tarafından ailelerin yatması için 30 yatak verildi. Ailelerin acil ihtiyaçları büyük oranda karşılandı." diye konuştu.

Emeksizoğlu, Türk Kızılayı olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Tosya ilçesine bağlı Özboyu köyünde 6 Şubat'ta İsmail ve Bahri Kansız kardeşlere ait marangoz atölyesinde elektrik panosundan çıktığı tahmin edilen yangında 6 ev kullanılamaz hale gelmiş, bir kişi kaybolmuş, dumandan etkilenen veya yaralanan 8 kişi hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

AFAD ekiplerince enkazda yapılan arama sonucunda kayıp Döndü Kansız'a ait olduğu tahmin edilen kemik parçaları bulunmuş, kemik parçaları Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

#Kastamonu
#Tosya
#Türk Kızılayı
#Yangın
6 yıl önce