|

Kastamonu'daki aile katliamına ilişkin başsavcılıktan açıklama

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Kantarcı,iki evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından ulaşılamayan 5 kişilik aileyle ilgili bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlere ilişkin, "Bugün bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan 'Kastamonu'daki kayıp aile ile ilgili sır çözüldü' başlıklı haberler gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Yeni Şafak
20:43 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 21:05 - 19/12/2017 Salı
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, iki evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından ulaşılamayan 5 kişilik aileyle ilgili bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan "Kastamonu'daki kayıp aile ile ilgili sır çözüldü" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bürme köyü Kuzören Mahallesi'nde 29 Kasım'da çıkan yangının ardından haber alınamayan Çataloğlu ailesinin bulunmasına yönelik başlatılan çalışmalardan henüz sonuç alınamadı.

Kantarcı, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan "Kastamonu'daki kayıp aile ile ilgili sır çözüldü" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İncelemeler devam ediyor

Yangında Fazıl Çataloğlu ve Ahmet Çataloğlu'na ait birbirine yakın olan evlerin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini kaydeden Kantarcı, Fazıl Çataloğlu ile birlikte aynı evde ikamet eden Sebahat, Şengül, Emin ve Serdar Çataloğlu'nun yangın sonrasında tüm aramalara rağmen bulunamadıklarını, arama çalışmalarının halen devam ettiğini kaydetti. Kantarcı, enkazda yanmış halde bir ceset bulunduğunu, cesedin mevcut hali ile kimliğinin teşhisi mümkün olmadığı için Adli Tıp Kurumu tarafından DNA incelemesi yapıldığını aktardı.

Olayın çok yönlü soruşturulduğunu ve her ayrıntının değerlendirildiğini ifade eden Kantarcı, soruşturmanın içeriğine yönelik veya soruşturmanın akıbetini etkileyecek türde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı gibi toplumda yanlış anlamalara da neden olabileceğini belirtti.

Kantarcı, gizli olarak yürütülen soruşturmada elde edilecek bilgilerin açıklanabilir hale gelmesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığının Medya İletişim Bürosu aracılığı ile bu bilgilerin paylaşılacağını belirterek, bunun dışındaki bilgilere kimsenin itibar etmemesini istedi.

  • Bürme köyü Kuzören Mahallesi'nde 29 Kasım'da çıkan yangında iki ev kullanılamaz hale gelmiş, yangının ardından 5 kişilik Çataloğlu ailesinden haber alınamamıştı.
  • Olayla ilgili E.K. ve E.K. kardeşler ile A.Ş. tutuklanmıştı. Şüpheli A.Ş'ye yanan evlerin enkazında ve ailenin traktörünün bulunduğu 10 kilometre uzaktaki ormanlık alanda keşif yaptırılmıştı.
  • Tutuklanan 3 zanlının aileye ait büyükbaş hayvanların bir kısmını çalarak sattığı iddia ediliyor.
#Kastamonu
6 yıl önce