|

Kaşıkçı ile aynı araçta

Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. İstanbul’a gelen 2 özel jetin içinden çıkan toplam 15 kişilik ekibin konsolosluk binası giriş-çıkış ve otele geliş görüntüleri detaylıca inceleniyor.

Haber Merkezi
04:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:54 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Konsolosluğun otoparkına giriş yaptığı görülen Vito model Mercedes araç dikkat çekiyor.
Konsolosluğun otoparkına giriş yaptığı görülen Vito model Mercedes araç dikkat çekiyor.

Emniyet kaynakları, 15 kişilik ekibin yarısının ‘sorgu’-’suikast’, diğer yarısının ise ‘delil karartma’ göreviyle İstanbul’a geldiğini düşünüyor. Görüntülerde, Kaşıkçı binadayken konsolosluğun otoparkına giriş yaptığı görülen Vito model Mercedes araç dikkat çekiyor. Güvenlik birimleri, Cemal Kaşıkçı’nın bu araçla sağ ya da ölü olarak binadan çıkarıldığını, bu esnada Suudi Başkonsolos Muhammed el-Katibi’nin de araçta olduğunu belirtiyor.


Katibi’nin olay günü hem konsolosluktaki hem de resmi konutundaki Türk çalışanlara izin verdiği ortaya çıkmıştı. MİT ve Emniyet’in takibindeki siyah renkli camları filmli olan arabanın da konsolosluktan çıkıp Katibi’nin konutuna gittiği ve yaklaşık 3-4 saat burada kaldığı belirlenmişti. Katibi’nin evini gören kameraların da tıpkı diğerleri gibi ‘bozuk’ olduğu sonradan anlaşılmıştı.


Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluğa giriş yapmasının ardından saat 15.11’de Mercedes Vito marka esrarengiz konsolosluk aracı bina önünde beliriyor. Kısa bir hareketliliğin ardından araç kapalı garaja giriş yapıyor. O aracın dün de konsolosluk binası önünde park halinde olduğu görüldü.

#Cemal kaşıkçı
#Ankara
5 yıl önce