|

Kardeşler yanarak can verdi

Amasya'da bir evde çıkan yangında 2 kız kardeş hayatını kaybetti Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Irgat Mahallesi'nde bulunan, Hüseyin Karakaya'ya ait 2 katlı ahşap evde önceki akşam henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2016 lundi
Güncelleme: 23:24 - 13/11/2016 dimanche
Yeni Şafak

Anne Neziha Karakaya ile 8 yaşındaki kızı Sedef, yangın haberini alır almaz eve koşan baba Hüseyin Karakaya tarafından güçlükle kurtarıldı. Baba, alevler nedeniyle kızlarının yattığı üst kata ulaşamadı.



İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen 16 yaşındaki Gülay Karakaya ile kız kardeşi Sudenaz (5), alevlerden kaçamayarak feci şekilde can verdi. Yangın, olay yerine gelen Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İtfaiyeciler, eve girdiklerinde kız kardeşlerin birbirlerine sarılmış halde cesetlerini buldu. Cenazeler, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Ankara Adli Tıp Merkezi'ne gönderildi.



ÇOCUKLARI ALAMAMIŞ


Alevlerden etkilenen baba Hüseyin Karakaya, eşi Neziha Karaya ile çocukları, ambulansla Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölen kardeşlerin amcaları Feridun Karakaya, “Kardeşim ortanca kızı ile hanımını kurtarıyor. Yangın büyüyünce öbür çocukları alamamış” diye ağladı. Tamamen yanan evin yanı sıra bitişikteki samanlık ve ağıl da kullanılamaz hale geldi.



#Amasya
#Neziha Karakaya
#Yangın
il y a 7 ans