|

Karagül: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük jeopolitik adımı'

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, batı ülkeleri ile Rusya arasındaki sıkıntının temelinde Rusya'nın sahip olduğu doğal kaynakları ele geçirmek olduğunu söyledi. Karagül ayrıca, Türkiye'nin Suriye’de attığı adımları ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük jeopolitik adımı” olarak niteledi.

Yeni Şafak
12:50 - 30/03/2018 الجمعة
Güncelleme: 12:53 - 30/03/2018 الجمعة
Tvnet
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül.
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül.

TVNET'in Fırat'ın doğusuyla ilgili özel yayın yaptığı Kilis'te canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan İbrahim Karagül, son dönemlerde batı ülkeleri ile Rusya arasında yaşananların basit bir ‘casuslar savaşı’ olmasının çok daha ötesinde olduğunu vurguladı.

"Rusya'yı düşman etmek istemelerinin tek sebebi Rusya'nın kaynakları" diyen Karagül, şöyle devam etti:

"Rusya'yı yağmalamak istiyorlar. Dünya küresel ölçekli bir savaşa sürükleniyor. Yarın Macron ile Erdoğan bir görüşür bambaşka bir tablo çıkar ortaya. Her şey çok hızla değişiyor. Ülkelerin buna ayak uydurması çok zor. Yeni dönemde sadece en büyük ülkeler bu tür gelişmelere anlık refleksler gösterebiliyor.”

Cumhuriyet tarihinin en büyük jeopolitik adımı

Karagül ayrıca, Türkiye'nin Afrin'e girmesiyle dünya ülkelerinin buradaki planlarının allak bullak olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Diplomasi ile bir yere varılacak dönem yok artık. Bundan 30 yıl önceki dünya yok. Terörle de işbirliği yapıyor artık ülkeler ve düşmanlarıyla da aynı masaya oturabiliyor. Suriye konusunda çok önemli adımlar attık. Türkiye, ilk kez tavrını bu kadar net koydu. Cumhuriyet tarihinin en büyük jeopolitik adımıdır Türkiye'nin Suriye’deki bu adımları. Bu adımlar devam etmeli. Bu bölgede, ABD dahil hiç bir ülke Türkiye'nin karşısına açıktan çıkamayacak. Anca taşeron terör örgütleri üzerinden bize karşı gelmeye çalışabilirler. Türkiye'nin gücü var. Şuan Avrupa'da tek kavram tartışılıyor, Türkiye'yi durdurmak."

#İbrahim Karagül
#TVNET
#Rusya
٪d سنوات قبل