|

Karadeniz'de PKK'lı teröristlerle çatışma

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü kırsalında dün akşam terör örgütü mensupları ve güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Operasyonda teröristlere ait 6 depo ve sığınak tespit edilerek imha edildi.

Yeni Şafak
16:19 - 4/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:23 - 4/07/2016 Pazartesi
AA

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, dün saat 20.30 sıralarında Kürtün ilçesinin Üçtaş köyü kırsalında terör örgütü mensuplarıyla güvenlik kuvvetleri arasında sıcak çatışma yaşandığını söyledi.



Vali Memiş, geçen ay Torul'da iki şehit verildiğini anımsatarak, olayın ardından bölgede arama ve tarama faaliyetlerinin sürdürüldüğünü anlattı.



"Dün saat 20.30 sıralarında Kürtün ilçesinin Üçtaş köyü kırsalında terör örgütü mensuplarıyla güvenlik kuvvetleri arasında sıcak çatışma sağlandı." diyen Memiş, sıcak temasın bir süre devam ettiğini dile getirdi.



Vali Memiş, operasyonun sürdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:



"Çatışma ortamı şu an yok. Bizim bildiklerimiz tamamıyla araziler. Dün akşamki bilgiye göre bir teröristin etkisiz hale getirildiği yönünde bilgi vardı ancak henüz teyit edemedik. Bugün güvenlik birimlerimiz olay yerinde yaklaşık 6 depo ve sığınaklarını tespit etti. Tespit edilen sığınaklarda yaşam malzemeleri ve birtakım örgütsel doküman ele geçirildi. Onlar imha ediliyor. Çalışmalar o bölgede devam ediyor. Bölgede sığınak ve depolarının olduğunu tespit etmemiz önemli."



Memiş, "Jandarma Bölge Komutanlığımıza, İl Jandarma Komutanlığına, diğer asker personelimize ve polis özel harekat personelimize teşekkür ediyorum. Alandayız. Her zaman olduğu gibi bu mücadelemiz devam edecek." diye konuştu.



#Gümüşhane
#güvenlik güçleri
#Terör
#Vali Okay Memiş
8 yıl önce