|

Kar üzerinde tekne gezintisi

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki hidrolik ustası Salih Çakan, hem karada hem de denizde yol alabilmek için sistem geliştirdiği teknesini kar üzerinde sürdü. Çakan, "Teknemin tekerleklerine zincir taktım. Patinaj zincirleri takarak gayet başarılı ve güzel bir deneme oldu. Karın üzerinde çok güzel gitti" dedi.

Yeni Şafak
12:51 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:59 - 12/01/2017 Perşembe
AA
65 yaşındaki hidrolik ustası Salih Çakan, hem karada hem de denizde yol alabilmek için sistem geliştirdi.
65 yaşındaki hidrolik ustası Salih Çakan, hem karada hem de denizde yol alabilmek için sistem geliştirdi.

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki hidrolik ustası Salih Çakan, hem karada hem de denizde yol alabilmek için sistem geliştirdiği teknesiyle kar üzerinde sürüş denemesi yaptı.



Altınova ilçesine bağlı Tavşanlı beldesinin yüksek kesimlerinde karla kaplı arazide teknesini kullanan Çakan, yabani hayvanlar için yiyecek bıraktı.



Çakan,İstanbul'da yıllarca forklift tamirciliği yaptıktan sonra, emekli olup Yalova'ya yerleştiğini, balık ve deniz tutkunu olduğu için bir de tekne aldığını hatırlattı.



Tekneyi denize indirirken zorlandığını, bu nedenle hidrolik bilgilerini kullanarak hem karada hem de denizde gidebilen bir tekne sistemi geliştirdiğini belirten Çakan, "Belli aşamalardan sonra teknemi kara da da gider hale getirdim. Bu tekneyle gayet güzel bir şekilde denize girebiliyorum. Kimseden yardım almadan denizden çıkıp karaya gidiyorum. Eşimle birlikte evin önünde karayolunu kullanarak tekneye binip, denize kadar gidiyoruz. Balığımızı tutuyoruz. Sonra denizden çıkarak evin önüne kadar karadan gelerek teknemizi evin parkına yerleştiriyoruz. Bu yaştan sonra tekneyi denize indirebilmek bizim için bayağı bir zorluk oluşturuyordu. Şimdi bu teknenin daha güzel modelini de yapmaya başladım" ifadesini kullandı.



"Bu sene karın tadını çıkardık"


Çakan, karada ve denizde çok güzel hareket eden teknenin, kar üzerinde de denemesini yapmak için harekete geçtiğini dile getirerek, bu yıl Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Yalova'ya da çok güzel kar yağdığını ve bunu değerlendirmek amacıyla yaptığı çalışma sonucu teknenin karda da gidebildiğini gördüğünü söyledi.



Çakan, "Çok keyifli bir gün oldu benim için. Bu sene karın tadını çıkardık. Çoktandır ihtiyacımız vardı böyle yağışlara. Bu zevki herkesin tatmasını isterim. Denizin tadını yaptığım bu tekneyle çıkardım. Gerçekten müthiş bir zevk hiç kimseden yardım alamadan denize girebiliyorsun karaya çıkabiliyorsun. Onun tadı ayrı fakat 'Bu karda da gider mi gitmez mi?' diye hem kendimi hem de tekneyi denedim. Çok güzel bir kar var. Etraf harika. Burası Yalova'nın yüksek kesimi. Manzaranın ve karın tadını çıkaralım dedim. Aynı zamanda da orman kenarındayız. Ormandaki hayvanlara, doğal yaşama bir katkımız olsun diye onlara ekmek bıraktım" şeklinde konuştu.



Çakan, 15 yıldır ilk kez kente böyle güzel bir kar yağdığını ifade ederek, "40 santimetre kar var. Bu karın üzerinde tekneyi denedim. Teknemin tekerleklerine zincir taktım. Patinaj zincirleri takarak gayet başarılı ve güzel bir deneme oldu. Karın üzerinde çok güzel gitti. Daha önce zor şartlarda da denemiştim. Çamurda yokuşta kumlarda denemiştim. Karda denememiştim. O da bu seneye nasip oldu. Karda da teknemi, denemiş oldum. Bundan sonra bu teknemin karda, çamurda, yağmurda, kumda yokuşta her türlü şartlarda gidebildiğini test ettim kendim de inandım. Bunun için de çok mutluyum" diye konuştu.


#Yalova
#Salih Çakan
#Tekne
#Çiftlikköy
#Altınova
7 yıl önce