|

Kar bir anda bastırdı: Göz gözü görmüyor

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde yağmur sonrası başlayan kar yağışı, bin 500 rakımlı Kocayayla Dağı'nda etkili oluyor. Yaz lastiği takan araç sürücüleri yolda zor anlar yaşadı. Öte yandan Bolu'nun Gerede ilçesinde ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oluyor.

Yeni Şafak
16:00 - 29/03/2018 الخميس
Güncelleme: 16:31 - 29/03/2018 الخميس
Kar yağış nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.
Kar yağış nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Kütahya Domaniç'te yağmur sonrası başlayan kar yağışı, bin 500 rakımlı Kocayayla Dağı'nda etkili oluyor. Yaz lastiği takan araç sürücüleri yolda zor anlar yaşadı.

Domaniç'te aralıklarla yağan yağmur dün gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Yüksek kesimlerinde gece saatlerinden itibaren kar yağışı ve yoğun sis etkili oldu.

Özellikle bin 500 rakımlı Kocayayla Dağı'nda kar yağışının yanı sıra yoğun sis meydana geldi.


Bolu'da kar yağışı

Bolu'nun Gerede ilçesinde kar yağışı etkili oluyor. İlçede gece etkili olan sağanak, sabah itibarıyla yerini kara bıraktı. İlçe merkezi beyaza bürünürken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı, 5 santimetreye ulaştı.

Kar nedeniyle, ilçe merkezinde ve D-100 karayolunun Gerede kesiminde, sürücüler ve vatandaşlar, zaman zaman zor anlar yaşadı.

İlçede en yoğun yağışın görüldüğü Esentepe mevkisinde sokağa çıkan vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirip karda eğlendi.

Öte yandan, Bolu kent merkezinde gece başlayan sağanak da aralıklarla devam ediyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, yağışların gün boyunca aralıklarla devam edeceğini ve hava sıcaklığının cuma gününden itibaren artacağını bildirdi.

Düzce'nin Düzce'nin yüksek kesimlerine kar yağdı

Düzce'nin yüksek kesimlerinde de dün gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren soğuk hava ve sağanak yerini kar yağışına bıraktı.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler zorluk yaşarken, birçoğu zincir takarak yoluna devam etti.

Düzce'ye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kaynaşlı ilçesindeki bin 300 rakımdaki Topuk Yaylası'nda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar eşsiz manzarada yürüyüş yaptı.

Yağış, Samandere köyü, Kardüz Yaylası ve Güzeldere Tabiat Parkı mevkilerinde de etkili oluyor.

Meteoroloji yetkilileri, yağışın bölgenin yüksek kesimlerinde gün boyu aralıklarla etkili olacağını bildirdi.

7 ile zirai don uyarısı

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden İç Ege ve Göller Yöresinde hafif zirai don beklendiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Bu gece ve yarın (Cuma) sabah ilk saatlerde tarımsal faaliyetlerin başladığı İç Ege (
Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya
ve
Denizli
'nin güney ilçeleri),
Isparta, Burdur
ile
Konya
'nın batı ilçelerinde hafif don olayı beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.
#Kütahya
#Domaniç
#Düzce
#Bolu
٪d سنوات قبل