|

Kanları yerde kalmadı

Van'da saldırı hazırlığında olan 4 PKK'lı terörist hava harekatıyla öldürüldü. İçişleri Bakanlığı, öldürülen PKK'lıların şehit edilen AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcıları Aydın Muştu ve Aydın Ahi’nin katilleri olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 04:40 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Şehitlerin kanı yerde kalmadı
Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Van’da AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcıları Aydın Muştu ile Aydın Ahi’yi şehit eden 4 PKK’lı düzenlenen hava harekatıyla öldürüldü. Van’ın Başkale ilçesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bir grup PKK, askerleri harekete geçirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, dün sabah saatlerinde Van’ın Başkale ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik bir operasyon gerçekleştirildi.


F-16’LAR VAN'DA VURDU

Bilgilendirmede, eylem hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı 4 teröristin, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla düzenlenen hava harekatı sonucunda etkisiz hale getirildiği kaydedildi.


MUŞTU VE
AHİ’NİN KATİLLERİ

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada öldürülen teröristlerin AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcıları Aydın Muştu ile Aydın Ahi’nin katilleri olduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, geçen yıl Ak Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, geçen ay da AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi’nin şehit edilmeleri ile 15 Ağustos’ta Van Başkale Jandarma Komutanlığına yapılan silahlı saldırıda Esmanur Şengüller’in yaralanması olaylarının faili 4 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, operasyonun Hava Kuvvetleri Komutanlığının desteğiyle yapıldığı kaydedildi.

#Şehit Aydın Ahi
#Şehit Aydın Muştu
#PKK
7 yıl önce