|

Kandil'den koruculuğa!

İçişleri Bakanlığı'nca 635 güvenlik korucusunun görevden alınması, korucularla ilgili bir gerçeği ortaya çıkardı. Anadolu Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “Daha önce dağdan inip itirafçı olan kişilerin köy korucusu yapıldığını biliyoruz. Aramızdaki çürük elmalar ayıklansın” dedi.

M. Şakir Saraç
04:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:03 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde PKK ile bağlantısı tespit edilen 635 güvenlik korucusuna görevden el çektirmişti.
İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde PKK ile bağlantısı tespit edilen 635 güvenlik korucusuna görevden el çektirmişti.

İçişleri Bakanlığı'nın 635 köy korucusuyu görevden almasına Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu'ndan destek geldi. Kandil'den inip itirafçı olan bazı kişilerin güvenlik korucusu olduğu ortaya çıktı. Koruculara ilişkin soruşturmayı desteklediklerini söyleyen Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “Korucular eskiden sabıka kayıtları üzerinden veya köy muhtarlarına sorularak görevlendiriliyordu. Ancak şimdi dağdan inip itirafçı olan bazı kişilerin köy korucusu yapıldığını biliyoruz” diye konuştu.


KAPSAMLI SORUŞTURMA YAPILMIYORDU

Bir iki yıl öncesine kadar köy korucularının alımında kapsamlı güvenlik soruşturması yapılmadığını belirten Sözen, "Açığa alınan 635 köy korucusunun çoğunluğunun zayıf soruşturmaların yapıldığı dönemde görev alanlardan olduğunu düşünüyorum" dedi.

ÇÜRÜK ELMALAR AYIKLANSIN

Terörle bağlantısı bulunanların meslekten el çektirilmesiyle köy korucularına olan güvenin artacağını kaydeden Sözen, “Terörle mücadele uğruna bin 800 şehit, 3 binin üzerinde gazi vermiş bir camiayız. 35 yıldır mücadele edip, bedel ödüyoruz. Aramızdaki çürük elmaların ayıklanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KORUCULAR PROFESYONELLEŞMELİ

Köy korucularına gerekli önemin verildiği sürece, terörle mücadelede daha başarılı olunacağını aktaran Sözen, şöyle devam etti: “Özellikle son yıllarda köy korucularına teçhizat ve özlük hakları açısından birçok iyileştirme yapıldı. Çeşitli eğitimler sağlandı, korucuları gençleştirme konusunda çok güzel adımlar atıldı. Köy koruculuğu polis, asker gibi profesyonel bir güvenlik gücü olarak düşünüldükçe daha da etkili olacaktır.”

  • Terör yuvaları darmadağın
  • Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak'ın kuzeyindeki Zap, Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine dün düzenlenen hava harekatında, bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak, silah mevzileri ve mühimmat depoları imha edildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyi Zap, Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine hava harekatı düzenlendi. Harekatta, bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak, silah ve mühimmat depoları imha edildi.
#Koruculuk
#Ziya Sözen
5 yıl önce