|

Kamyon terörü bitecek

İstanbul’daki hafriyat kamyonlarının tamamı takip altına alındı. Trafikteki 8 bin 480 kamyona Araç Takip Sistemi takıldığını söyleyen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, “Emniyet ve Jandarma ekiplerine dağıtılan tabletler sayesinde ihlaller anında tespit edilip cezai işlem uygulanacak” dedi.

Fatih Özer
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:38 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Hafriyat kamyonları, son 32 ayda 58 kişinin ölümüne neden oldu.
Hafriyat kamyonları, son 32 ayda 58 kişinin ölümüne neden oldu.

İstanbul trafiğinde terör estiren hafriyat kamyonları, son 32 ayda 58 kişinin ölümüne neden oldu. Uygulanan ceza ve yaptırımlara aldırış etmeyen şoförler trafikte adeta birbiriyle yarışıyor. Kamyon ihlallerinin önlenmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yeni bir projeyi hayata geçirdi. Trafikteki 8 bin 480 aracın tamamına, yazılım ve uygulaması İBB tarafından geliştirilen Araç Takip Sistemi (ATS) takıldı.

ANINDA CEZA KESİLECEK

Proje kapsamında açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, “Trafikteki hafriyat kamyonlarının tamamına ATS takıldı. Emniyet ve Jandarma ekiplerine dağıttığımız tabletler sayesinde aracın nereden yük aldığı, geçiş güzergahı ve yükünü nereye bırakacağı takip edilecek. Sistemde sürücünün sicil kaydına kadar görmek mümkün. Kamyonların ihlalleri anında tespit edilerek cezai işlem uygulanabilecek” diye konuştu. İstanbul Valisi Vasip Şahin de 2018 yılında uygulanan yaptırımları açıkladı. Vali Şahin, “2018’de 146 bin 105 hafriyat kamyonu kontrol edildi. Bu araçların 4 bin 904’üne yaptığı ihlallerden dolayı 1 milyon 500 bin TL tutarında ceza kesildi” dedi. Yaşanan hafriyat kamyonu kazalarını en aza indirmek için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Şahin, “Trafik kontrolü aynı zamanda teknoloji işidir. Teknolojik altyapınız ne kadar gelişmişse kontrolünüz de o kadar iyi olur” dedi.

#Kamyon
#Kamyon terörü
6 yıl önce