|

Kaşıkçı cinayetinde konsolosluk bahçesindeki kuyudan su örneği alındı

Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bahçesindeki kuyuda arama izni verilmedi. Kuyudaki sudan örnek alındı.

Yeni Şafak
15:09 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:05 - 25/10/2018 Perşembe
IHA
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun önünde güvenlik önlemleri devam ediyor.
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun önünde güvenlik önlemleri devam ediyor.

Öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Suudi Arabistan Konsolosluğu konutundaki kuyuda arama yapılmasına Suudi Arabistan izin vermedi. Kuyudan su örneği alınırken, sonuçların gelmesi bekleniyor.

Ekipler kuyudan sadece su örneği aldı


  • Kaşıkçı soruşturması ile ilgili olarak Suudi Arabistan Konsolosluk Konutu'ndaki bahçede bulunan kuyuda olay yeri inceleme ekipleri inceleme yapmak istedi. Ancak Suudi Arabistan kuyunun aranmasına izin vermedi.
  • İddiaya göre Suudi görevliler, kuyuya bakılmasına ve kuyudaki suyun çekilmesine karşı çıktı. Kuyudaki sudan örnek alınarak incelemeye gönderildi.

38 kişiden ifade alma işlemi tamamlandı

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında, aralarında şoför, teknik bakım, muhasebe ve santral görevlilerinin de bulunduğu 38 konsolosluk çalışanının "tanık" sıfatıyla ifadesi alındı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen tanıklar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından görevlendirilen savcılara ifade verdi. İfade veren 38 konsolosluk çalışanı dışında 5 kişinin henüz ifade vermeye gelmediği öğrenildi.

İfade sırasında çalışanlara, olay günü konsoloslukta olağanüstü bir durum olup olmadığı, daha önce de konsolosluğa gelen Cemal Kaşıkçı ile dışarıdan gelen 15 kişiyi görüp görmedikleri ve kaç yıldır konsoloslukta çalıştıklarına ilişkin sorular sorulduğu belirtildi.

#Cemal Kaşıkçı
5 yıl önce