|

Kakava coşkusu

Romanların bahar bayramı olarak kutladığı Edirne'deki Kakava Şenlikleri'ne yerli yabancı çok sayıda turist ilgi gösterdi. Bahar ayının bereketini heybesinde taşıyan Kakava, kentteki esnafın da yüzünü güldürdü. Kentteki oteller tamamen doldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 00:19 - 4/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kakava Şenlikleri'ne yerli yabancı çok sayıda turist ilgi gösterdi.
Kakava Şenlikleri'ne yerli yabancı çok sayıda turist ilgi gösterdi.

Romanlar tarafından 'bahar bayramı' olarak kutlanan ve yerli yabancı çok sayıda turistin katıldığı Kakava Şenlikleri öncesi Edirne'de ekonomik yaşam hareketlendi. Bahar ayının bereketini heybesinde taşıyan Kakava, kentteki esnafın da yüzünü güldürdü. Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, her 5-6 Mayıs'ta olduğu gibi bu yıl da Trakya'yı Kakava heyecanının sardığını söyledi. Kakavanın adetleriyle korunan, ananevi bir faaliyet olarak turizm ateşini de yaktığını belirten Bacıoğlu, "Her yıl Edirne'ye ve bölgedeki birçok turistik tesise Kakava odaklı turist gelmekte. Bu anlamda çok önemli bir faaliyet noktası olarak ortaya çıkıyor. Biz bu heyecanı ve bereketi turizmciler olarak yaşıyoruz" diye konuştu. Kentteki tüm konaklama tesislerinin günler öncesinden hazırlığını yaptığını anlatan Bacıoğlu, şunları kaydetti: "Oteller rezervasyonlarını doldurmuş durumda. Yiyecek ve içecek tesisleri, Kakava odaklı müşterilerine uygun çeşitler hazırlıyor. Bölgesel lezzetleri sunmaya çalışacaklar"


LEZZETLİ VE KEYİFLİ

Kent turizmine hem aşçılar hem de şekerleme imalatı ve satışıyla katkı sunan esnaftan Kemal Kılıç da tüm Türkiye'yi Kakava Şenlikleri'ni görmeleri için Edirne'ye davet etti. Kentteki esnafın şenliklere özel ürünler hazırladığını anlatan Kılıç, "Annelerimizin baharın gelişini kutlamak için hazırladığı Hıdırellez kurabiyelerini biz de ürettik ve paketledik. Kurabiye paketlerimizi de baharın gelişini ifade eden çiçeklerle süsleyerek hazırladık. Cıvıl cıvıl renkleri olan paketler hazırladık, bunu sadece bahar ayına şenliklere özel üretiyoruz. Şehre gelen misafirlerimizin alıp hediye olarak götürdükleri lezzetli ve keyifli bir ürün oldu" ifadelerini kullandı.


Hıdırellez kurabiyeleri

Şekerlemeci Arif Meriç, birçok turistin şenlikleri görmeye geldiğini kaydetti. Meriç, "Misafirlerimize tarihimizden gelen 40 baharatlı deva-i miskimizi, badem ezmemizi, kavala ve kallavi kurabiyelerimizi, luk-i ala ve luk-i leziz dediğimiz lezzetleri hazırladık" dedi.

#Edirne
#Romanlar
#Kakava Şenlikleri
6 yıl önce