|

Kaçak hoca çalıştırdı müfettişi tehdit etti

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin sahibi olduğu Tam Dershanesi’nde 10’dan fazla öğretmeni sigortasız çalıştırdığı ortaya çıktı. İnce, usulsüzlüğü polis nezaretinde tespit edebilen müfettişi “Burnundan fitil fitil getireceğim” diye tehdit etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 03:59 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
​CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce
​CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin sahibi olduğu Tam Dershanesi’nde 10’dan fazla öğretmeni sigortasız çalıştırdığı ortaya çıktı. O dönem yapılan incelemeye ilişkin belgelerde, “Tahakkuk eden 13.497.525.531 TL Sosyal Güvenlik Destek Primi, 12.709.382.500 TL İ.P.C, 1.767.674.722 TL Tasarrufu Teşvik Primi, 38. 231.552.373 TL Gecikme Zammı olmak üzere yekünen 66.206.535.126 TL borcun taksitlendirilerek ödenmesine devam edildi” ifadeleri yer aldı. İnce’nin aldığı idari para cezasına karşı yapılan itirazlar da mahkemece reddedildi.

10 YILLIK USULSÜZLÜK TESPİT EDİLİNCE CEZA YAĞDI

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Yalova’daki Tam Dershanesi, 2002 yılında denetlendi. Denetim sonrasında dershanede 10’dan fazla emekli öğretmenin kayıtdışı olarak yıllardır sigortasız çalıştırıldığı tespit edildi. Sigortanın yanı sıra, hiçbir öğretmen için o gün yürürlükte olan Tasarrufu Teşvik Fonu (TTF) ve Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödentilerinin de yapılmadığı ortaya çıktı. Dershanenin 10 yıllık incelemesi sonrasında o zamanki parayla 100 milyar liradan fazla borç çıkarılarak ceza kesildi. SSK Genel Müdürlüğü Sigorta Teftiş Kurulu İstanbul 1 Nolu Grup Başkanlığı’nda müfettiş olarak görev yapan Ali Tezel, müdür odasında oturan Muharrem İnce, kendisine zorluk çıkarınca teftişini polis zoruyla gerçekleştirdiğini 4 Mart 2010 tarihli köşe yazısında anlattı.


‘DENETLETTİRMEM’

İnce’nin dershanesiyle birlikte 5 kuruma inceleme yaptığını anlatan Tezel, “Bir ayağı kırık ve alçılı olan İnce’ye kendimi tanıttım, kendisi de çay içer misin diye sordu. İşimi bir an önce bitirme amacıyla teşekkür eder etmez hiddetlenen İnce, ‘Seni Yaşar (Okuyan) efendi mi gönderdi sen kimin adamısın, sana burayı denetlettirmem’ deyince, işi polis zoruyla yapmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

İTİRAZ ETTİ AMA TÜM DAVALARI KAYBETTİ

Muharrem İnce, SGK müfettişinin kestiği cezalara itiraz etti. Ancak bütün davaLarı kaybetti ve cezaları ödemek zorunda kaldı. Öte yandan, bir siyasi parti il başkanının dershane müdürü olmasının yasak olmasına rağmen İnce’nin dershane sahibi olması da başka bir usulsüzlük olarak kayıtlara geçti.

  • Burnundan fitil fitil getireceğim
  • Muharrem İnce ile 4 Mart 2010 tarihinde TBMM’de karşılaştıklarını ve tehditlere maruz kaldığını anlatan Tezel o gün yaşadıklarını şu sözlerle özetledi: “TBMM bahçesinde CHP vekili Şahin Mengü ile selamlaştık ve tokalaştık yanında da Muharrem İnce vardı. İşte o sırada İnce, bana dönüp “Seni unutmadım, cep telefonun bende kayıtlı elime fırsat geçerse ki geçecek, sana göstereceğim, burnundan fitil fitil getireceğim” dedi. Ben de kendisine “ben de sizi unutmadım sayın vekilim, emekli 10 öğretmeni 10 yıl boyunca sigortasız çalıştırmıştınız, ben de görevimi yapmıştım” dedim.”

BUNU BİLMEYEN İŞVEREN OLAMAZ

Müfettiş Tezel, sözlü atışmadan sonra “emekli öğretmenler sigortalı olmazlar, yapmazlar” diyen İnce’ye “ders vermek vacip oldu” ifadeleriyle şunları yazdı: “İster, öğretmen olsun ister işçi emekli olduktan sonra bir işveren yanında çalışıyorlarsa, o kişilere ödenen ücretler defterlere gider olarak yazılı ve SSK’ya da sosyal güvenlik destekleme primi (SGDP) ödenir. Bunu bilmeyen işveren de olmaz.”


İnce’den müstehcen şiirler!

Seçim sürecinde meydanlarda sürekli dindar olduğunu anlatan Muharrem İnce’nin müstehcen şiir kitabı ortaya çıktı. 15 yaşından beri cuma namazlarını kaçırmadığını ve arkadaşlarının kendisine “hacı” dediğini iddia eden İnce’nin şiirleri, müstehcen ifadelerle dolu. Sosyal medyayı sallayan Tatanka adlı şiir kitabında çok sayıda seviyesiz ifade ve müstehcen göndermelere yer verilmiş. 2005 yılında basılan şiir kitabında sadece müstehcen mısralar değil, İslami açıdan da sıkıntılı ifadeler yer alıyor. İnce bir şiirinde işi şirke kadar vardırıyor:

“Tanrıyla aramız açık zaten / Ben de sana taparım.”

#Muharrem İnce
#CHP
6 yıl önce