|

İzmir Cuma namazı saati

İzmir Cuma saati, milyonlarca İzmirli tarafından merakla araştırılıyor. İzmir'de Cuma namazını kaçırmak istemeyen vatandaşlar İzmir namaz vakitlerini öğrenmek istiyor. İzmir ezan vakti ve İzmir Cuma saati araması yapan vatandaşlar için bütün detaylar haberimizde. ? İşte 5 Ocak İzmir Cuma namazı saati...

Yeni Şafak
12:13 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 12:14 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
İzmir namaz vakti.
İzmir namaz vakti.

İzmir Cuma namazı ve İzmir namaz vakitleri İzmir'de yaşayan vatandaşlar tarafından Cuma namazı öncesinde merakla araştırılıyor. Cuma namazını kaçırmak istemeyen vatandaşlar, internette İzmir Cuma namazı ve İzmir namaz vakitleri araması yapıyor. Peki İzmir'de 23 Şubat’ta Cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte İzmir namaz vakitleri:

İzmir’de 23 Şubat namaz vakitleri

Cuma namazını kaçırmak istemeyen İzmirli vatandaşların Cuma namazı saati ve İzmir namaz vakitleri araştırması sürüyor. Müslümanların bayram günü olarak kabul edilen Cuma günlerinde, bilindiği üzere Cuma namaz camilerde eda ediliyor. Cuma namazı kılacak vatandaşlar, şehirlerinde Cuma namazının saat kaçta kılınacağını araştırıyor.

İzmir’de Cuma namazı 23 Şubat’ta saat 13:31’de okunacak olan öğle ezanı sonrasında kılınacak. Böylece milyonlarca Müslüman, İslam dininin önemli ibadetleri arasında yer alan Cuma namazı ibadetini yerine getirmiş olacak.

Cuma namazının hükmü

Cuma namazı, Hz. Peygamber döneminden günümüze kadar bütün Müslümanlarca kılınmış ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir ihtilafa düşülmemiştir.

Cuma namazının hicretten önce farz kılındığına dair rivayetler bulunmakla birlikte, Hz. Peygamber ilk Cuma namazını hicret esnasında Medine yakınındaki Rânûna denilen bir vadide kıldırmıştır.

Cuma namazını kimler kılmalıdır?

Cuma namazı, akıllı, buluğ çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve mukim Müslüman erkeklere farz kılınmıştır.

Kadınlar, hürriyeti kısıtlı olanlar, yolcular ve cemaate gelemeyecek kadar mazereti olanlar Cuma namazı kılmakla yükümlü değildirler.


#cuma namazı
#İzmir
6 yıl önce