|

İyileşip cepheye dönecek

Raco’daki pusuda yaralandıktan sonra Kahramanmaraş’ta tedavi olan Uzman Çavuş Abdülhamid Doğan, bölge ormanlık ve sisli olduğu için tünelleri fark edemediklerini söyledi. İyileşince cepheye dönmek isteyen Doğan, “Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm / Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm. Milletimiz var olsun, vatan sağ olsun” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 06:53 - 5/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Uzman Çavuş Abdülhamit Doğan,
Uzman Çavuş Abdülhamit Doğan,

Zeytin Dalı Harekatı’nda 8 askerimizin şehit olduğu hain pusuda gazi olan Uzman Çavuş Abdülhamit Doğan, kayıpların çoğunun pusu sonucu olduğunu belirterek, "Türk askerinden korktukları için tünelleri kullanıyorlar. Birebir çatışmaya girmiyorlar" dedi.

Afrin’de bin 83 rakımlı Kel Tepesinde 8 şehit verdiğimiz hain pusuda gazi olan 26 yaşındaki uzman çavuş Abdulhamit Doğan, Kahramanmaraş Elbistan’daki baba evinde iyileşmeyi bekliyor. Doğan, 10 saat süren ve 8 askermizin şehit olduğu kanlı pusuyu Yeni Şafak’a anlattı.

TÜNELLERDEN SALDIRDILAR

Terörist grubu etkisiz hale getirdikten sonra Kel Tepe bölgesini ele geçirmek için ilerlediklerini söyleyen Doğan, “Yoğun sis sebebiyle teröristlerin kazdığı tünelleri fark edemedik. Tünellerden çıkan 100 terörist bize pusu kurdu. Anında karşılık vererek savunmaya geçtik” dedi. Teröristlerin Türk askerinden korktuğunu söyleyen Doğan, “Kayıplarımızın büyük bir çoğunluğu pusu sonucu gerçekleşiyor. Türk askerinden korktukları için birebir çatışmaya girmiyorlar. Sağlığıma kavuştuğumda görevime dönmek istiyorum” diye konuştu. Şair Erdem Beyazıt'ın 'Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık, bize ne yapsın ölüm' dizelerini hatırlatan Doğan, "Milletimiz var olsun. Vatan sağolsun" ifadelerini kullandı.

  • Baş veririz
    baş eğmeyiz
  • TSK’nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralanan Uzman Çavuş Bahadır Özkan, teröristlere karşı verdiği mücadelenin gururunu yaşıyor. Tedavisi Kayseri’de devam eden Özkan, iyileşince silah arkadaşlarının yanına dönmek istediğini söyledi. Özkan, Afrin’deki mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Çanakkale ruhu ile savaşıyoruz. Savaştığımız unsur ise bir amacı, bir hedefi olmayan, neye hizmet ettiğini bile bilmeyen kalitesiz hainler. Onların arkasında kim olursa olsun, bu mücadeleden geri durmayacağız. Milletçe bir mücadelenin içerisindeyiz. Gücümüzün yettiği kadarıyla, vatanımızın milletimizin bekası için dedelerimiz 100 yıl önce ne yaptıysa biz de bugün aynı şekilde canımızla, kanımızla bu kutlu mücadeledeyiz.”
  • İMAN GÜCÜYLE
    SAVAŞIYORUZ
  • “Can da kan da versek bayrağımız için sonuna kadar savaşacağız” diyen Özkan, şöyle devam etti: “Biz ilaçla, hapla değil, yüreğimizdeki iman gücüyle, vatan sevgisiyle savaşıyoruz. Milletçe savaşıyoruz, milletimizin desteğiyle oradayız. O çakallar bizimle kendilerini kıyaslayamaz. Onların maşaları da bize diz çöktüremez. Baş veririz, baş eğmeyiz."


MUSTAFA İLHAN

#Abdülhamit Doğan
#Afrin
#Raco
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce