|

İYİ Parti'de Özdağ ve Hablemitoğlu sesleri

İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki belediye başkan adayları belli olduğu öne sürüldü. İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayının Ümit Özdağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının ise Şengül Hablemitoğlu aday olarak gösterileceği iddia edildi. Adana, Muğla ve Balıkesir için de isimler belirlendi.

Yeni Şafak
11:09 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:08 - 8/11/2018 Perşembe
Diğer
Ümit Özdağ ve Şengül Hablemitoğlu.
Ümit Özdağ ve Şengül Hablemitoğlu.

İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki belediye başkan adaylarının belli olduğu öne sürüldü.

NTV'de yer alan habere göre İstanbul'da Ümit Özdağ, İzmir'de Şengül Hablemitoğlu aday olarak gösterilecek.

Haberde, Adana için İsmail Koncuk, Muğla için Behçet Saatcı, Balıkesir içinse İsmail Ok isminin belirlendiği öne sürüldü.

Behçet Saatçi'den jet yalanlama

Başkanlık adaylığında isimleri geçenler arasında ilk yalanlama Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olacağı öne sürülen Saatçi'den geldi.

Saatçi sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Şahsımın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili ulusal medyada yer alan son dakika haberleri, şuan için gerçeği yansıtmamaktadır. Tamamıyla provokasyona ve ajitasyona yöneliktir. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından konuyla ilgili resmi açıklama yapılacaktır" ifadesini kullandı.




Ümit Özdağ kimdir?

  • Türk siyasal bilimler profesörü, siyasetçi ve yazar. Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra uzun yıllar üniversitelerde ders verdi. 2001 yılında profesör oldu. 1999'da Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni, 2003'te Diyanet Araştırmaları Merkezi'ni, 2006'da ise 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'nü kurdu. Bu düşünce kuruluşlarında yaptığı çalışmalarla ve yayınlarla Türk dış politikasına katkıda bulundu. Halen 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Siyasi yaşamı

Milliyetçi Hareket Partisi (2006-2016)

MHP'nin 19 Kasım 2006'da yapılacak 8. Olağan Kongresi öncesinde Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ancak kongreden 2 gün önce MHP yönetimi tarafından partiden ihraç edilmesi üzerine kongrede aday olamadı. 2008 yılından itibaren Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyeliğine geri döndü.

2010 yılında mahkeme kararıyla tekrar MHP üyesi oldu. 12 Haziran 2011'de yapılan parlamento seçimlerinde partisinin İstanbul 2. bölge 4. sıradan milletvekili adayı olduysa da seçilemedi. 21 Mart 2015 günü yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda MHP MYK Üyesi seçildi.

Gaziantep 1. sıra adayı olarak girdiği Haziran ve Kasım 2015 genel seçimlerinde TBMM milletvekili seçildi. 14 Kasım 2015'te MHP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi; parti içi demokrasi gereğince kongre düzenlenmesini talep ederek 24 Şubat 2016 tarihinde bu görevinden istifa etti.

  • MHP'de mevcut yönetime karşı başkan adaylarının ortaya çıkması ve daha sonrasında mahkeme tarafından olağanüstü kurultay kararı verilmesinin ardından 9 Nisan 2016 tarihinde MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Ancak MHP Genel Merkezi ile muhaliflerin mahkemelik olduğu kongre süreci sonrasında Yüksek Seçim Kurulu tarafından 10 Temmuz'da yapılması düşünülen kongre kesin olarak iptal edildi.
  • 20 Ekim 2016 tarihinde MHP Genel Merkezi tarafından parti tüzüğünün bazı maddelerini ihlal ettiği gerekçesi ile kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 15 Kasım 2016 tarihinde partiden ihraç edildi.
İYİ Parti (2017-günümüz)

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti'ye katıldı ve kurucular kurulunda yer aldı. Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2018 Türkiye genel seçimlerinde, İYİ Parti'den İstanbul milletvekili seçildi.

#İyi Parti
#Ümit Özdağ
#Şengül Hamlemitoğlu
5 yıl önce