|

İYİ Parti kurucu eski il başkanı Akyürek istifa etti

İYİ Parti Kırıkkale eski İl Başkanı Mustafa Akyürek "İyi Parti’yi yeniden umut haline getirmekten ve kuruluşta aldığı olumlu rüzgarı yeniden kazanmaktan tamamen uzaklaştı" diyerek partisinden istifa etti.

Yeni Şafak
19:28 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 20:49 - 14/08/2018 Salı
IHA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanlığı koltuğunu Neşet Erman’a bırakan kurucu il başkanı Mustafa Akyürek, üyesi olduğu partisinden istifa ettiğini bildirdi.

İYİ Parti’den istifa ettiğini yazılı olarak açıklayan kurucu eski il başkanı Akyürek şu ifadelere yer verdi:

24 bin oy aldık

  • “On beş yıldır ülkemizi yöneten iktidar partisinin artık bu ülkenin sorunlarını çözemediği, aksine her gün gittikçe daha da kötüye götürdüğü bir seçim dönemini geride bıraktık. Meral Akşener’e ve İYİ Parti’ye güvenenlerin belki ceplerinde paraları yoktu, arkadaşlarından borç aldılar ama yola çıktıklarını asla yolda bırakmadılar, yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmediler. Seçim döneminde şehir, kasaba ve köylere kadar çalmadık kapı selamlamadık seçmen bırakmadılar. Partimizi kurduk, il ve ilçe teşkilatlarına üye bulmakta zorlandık; korkan ya da tehdit edilen eşimize dostumuza ricada bulunduk, ikna ettik, ‘başaracağız’ dedik. Sıfırdan başlayıp yüzde 20-22 ye kadar yükselen, muhtemel sandık sonucu yüzde 28-30 olacak bir partimiz vardı. Kırıkkale’de kesin bir milletvekili çıkarma ihtimalimiz çok yüksek iken tüm olumsuzluklara rağmen seçimde 24 bin oy aldık. Hedeflerine ulaşamamış bir parti olarak, yapılan 2’nci Olağanüstü Kurultay’da Sayın Genel Başkanımız yeni bir yönetim göreve getirmesi beklenirken aynı kadrolarla devam etme kararı aldı. İYİ Parti’yi yeniden umut haline getirmekten ve kuruluşta aldığı olumlu rüzgarı yeniden kazanmaktan tamamen uzaklaştı. Söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hale geldiği bu tabloda ilkeli siyaset yapmanın imkansız olduğunu üzülerek gördük.

Bugün itibariyle İYİ Parti’deki tüm görevlerimden ve üyelikten istifa ettiğimi kamuoyu ile paylaşırken; bu vesileyle ilk günden bugüne kadar partimizin kuruluşunda ve çalışmalarında özveri ve emeğini ve esirgemeyen tüm üye, delege, il ve ilçe yönetimlerinde görev alan arkadaşlarıma can-ı gönülden teşekkürlerimi sunarım.

#Meral Akşener
#Parti
#İYİ
6 yıl önce