|

İYİ Parti 5 ilin adayını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında 5 ilin belediye başkanı adaylarını açıkladı. İYİ Parti'nin Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, Elazığ Belediye Başkan adayı Ali Şekerdağ, Niğde Belediye Başkan Adayı Mümin İnan, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz oldu.

Yeni Şafak
10:21 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 10:35 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuşarak belediye başkan adaylarını açıkladı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, bazı belediye başkanı adaylarını da grup toplantısında açıkladı...

  • Isparta
    Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu
  • Elazığ
    Belediye Başkan adayı Ali Şekerdağ
  • Niğde
    Belediye Başkan Adayı Mümin İnan
  • Afyonkarahisar
    Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak
  • Mersin
    Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz.

MHP'den istifa etmişti

Adayları açıklanan illerinin arasında Mersin dikkat çekti. İYİ Parti'nin Mersin adayı olan Burhanettin Kocamaz geçtiğimiz günlerde MHP'den tekrar aday gösterilmediği gerekçesiyle partisinden istifa etmişti.

Meral Akşener'in konuşmasından öne çıkan başlıklar:

İYİ Parti olarak iyi olmakla yetinmiyor daha iyi olmaya gayret ediyoruz. Türkiye iyi olsun diye çalışıyoruz. İYİ Parti Türkiye'nin kardeşlik sözleşmesidir. İYİ Parti insanların hayatını değil devleti yönetmeye taliptir dedik.

"Gençlerimize dair hayallerim var"

Gençlerimize dair hayallerim var. Şirket kurmayı düşünen gençlerimize 5 yıl geri ödemesiz 100 bin lira 0 faizli kredi sağlamayı hayal ediyorum. Bu şirketlerden belirli bir süre vergi almamayı hayal ediyorum. Gençleri işe aldıkları takdirde bıu şirketlerden gelir vergisi almamayı hayal ediyorum. Her gencin melek yatırımcısı olduğumuzu hayal ediyorum. Stajların ücretli hale geldiği, gençlerin emeğinin sömürülmediği bir Türkiye hayal ediyorum. Mesela benim Özgür Kart adında bir hayalim var. 25 yaşına kadar iş bulamayanlara ve tüm mezunlara ücretsiz internet verilsin istiyorum. Gençlerimizin toplu taşımaya ücretsiz binmesini hayal ediyorum. en büyük hayallerimden biri Ulusal Gençlik Fonu'nu kurmak. Başarı yeterliliği sağlayan gençlerin yurt dışı staj programlarından, öğrenci değişimlerinden ücretsiz faydalansın istiyorum. Gençlerin hayata borçlu değil alacaklı başlamasını hayal ediyorum.


#Meral Akşener
#İYİ Parti
5 yıl önce