|

İstanbul'da yağış için tarih verildi

Meteorolojinin tahminlerine göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Son günlerde yüksek nem nedeniyle sıcak günler yaşayan İstanbul'da pazartesi günü yağmur bekleniyor.

Yeni Şafak
09:44 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:04 - 12/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Meteoroloji, İstanbul'da yağış beklendiğini açıkladı.
Meteoroloji, İstanbul'da yağış beklendiğini açıkladı.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.


  • İstanbul'da pazartesi yağış bekleniyor
  • Meteorolojinin son tahminlerine göre, pazartesi günü ise İstanbul'da yağmur bekleniyor.
  • Son günlerde yüksek nem nedeniyle zor günler yaşayan İstanbul'da pazar gününü pazartesi güne bağlayan gece yağış bekleniyor. Düşük nem oranları nedeniyle yağışın şiddetli olmayacağı tahmin ediliyor.

AKOM'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Hafta sonu hava sıcaklıklarının 33-35 derece civarında seyredeceği pazar gününü pazartesiye bağlayan gece ise kısa süreli gök gürültülü sağanak yağı geçişleri yaşanacağı tahmin ediliyor. Düşük nem oranları nedeniyle yağışın şiddetli olmayacağı, ancak bölgesel olarak kısa süreli kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor" denildi.



#AKOM
#Meteoroloji
#İstanbul
7 yıl önce