|

İslâm âleminin en etkin lideri Erdoğan

Malezya’da teröre, yolsuzluğa ve adaletsizliğe karşı çıktığı için uzun yıllar hapis yatan ve geçtiğimiz günlerde serbest kalan Enver İbrahim, Gerçek Hayat dergisine konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘Müslüman dünyasında sesi en etkin çıkan lider’ olarak niteleyen İbrahim, “Cesareti var ve Türkiye gibi önemli bir ülkeyi temsil ediyor” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 00:31 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Enver İbrahim
Enver İbrahim

2015'ten bu yana hapiste bulunan Malezya muhalefet lideri Enver İbrahim özgürlüğüne kavuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hapse girdiği ilk günlerde yaptığı daveti değerlendirerek Türkiye’ye geldi. Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'in ilerleyen dönemlerde görevini devretmesiyle ülkenin başbakanı olmaya hazırlanan Enver İbrahim Gerçek Hayat dergisinden Emeti Saruhan’a konuştu.

MÜSLÜMANLAR AÇISINDAN SIKINTI YOK

Müslüman ülkelerin çamura batmış ya da şokta olmadığını anlatan İbrahim, “İyi Müslümanlar açısından bir sıkıntı yok, ancak iyi liderlere sahip değiliz. Konuşmak için cesaretleri yok. Filistin meselesine bakın. Sesini çıkaranları parmakla sayabilirsiniz. Ele almamız gereken konu, yönetim konusu. Geçmişimizde Ömer bin Abdülaziz var. İki yıl üç ayda çok iyi şeyler yapabildi çünkü karakteri öyleydi. Halklar ve liderler arasında karşılıklı güven olmalı. Bu güvenin sağlanabilmesi için de demokratik seçimler yapılmalı. Müslüman ülkelerdeki sorunları düşününce aklıma gelenler bunlar” dedi.


ONUN GİBİ CESARETLİ LİDER YOK

İnsanların Erdoğan’la neden yakın olduğunu sorguladıklarını da söyleyen Enver İbrahim, “İlk olarak biz kardeşiz. İkinci olarak ise Erdoğan, Müslüman dünyasındaki sesi en etkin çıkan lider. Cesareti var ve Türkiye gibi önemli bir ülkeyi temsil ediyor. Türkiye büyük bir ülke ve güçlü bir ekonomisi var. İnsanlar tabii ki eleştirecek ancak ben Erdoğan'ın samimiyetinden asla kuşku duymuyorum. Dün, kahvaltı yaparken bana ‘Elimden gelenin en iyisini yapıyorum’ dedi. Dürüst. Dediğini de yapıyor” dedi. Türkiye'nin ABD ya da Avrupa'nın beğenilerine göre yönetilemeyeceğini ifade eden İbrahim, halk için en iyi olan neyse onun yapılması gerektiğini ve Erdoğan’ı bunu yaptığı için sevdiğini anlattı. İbrahim, “Bana Müslüman dünyasında onun cesaretine sahip bir lider söyleyin” sözleriyle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cesaretine vurgu yaptı.

GERÇEKLERİ KONUŞUYORUM

Seçim öncesinde Türkiye’ye gelmesinin eleştirilere neden olduğunu da anlatan İbrahim, Erdoğan’ın kendisini 2015 yılında davet ettiğini belirtti. İbrahim, “Benim için ‘Neden geldiğini biliyoruz’ diyorlar. Ben gerçekleri konuşmaya geldim. Ne hissettiğimi konuşmaya geldim. Ara bulmaya gelmedim. Ben gerçekler için konuşuyorum. Hapishanede 10 buçuk yıl geçirmiş birisiyim. İnandığım şeyleri konuşma demeyin bana” sözleriyle sadece inandığı gerçekleri söylediğini belirtti. Enver İbrahim’in dünya siyaseti, hapishane yılları ve Malezya’nın geleceği ile ilgili düşüncelerini de paylaştığı röportajı, yarın bayilerde olacak Gerçek Hayat dergisinden okuyabilirsiniz.

#Türkiye
#Enver İbrahim
#Malezya
6 yıl önce