|

İnsan kaçakçılarına operasyon: 5 kişi tutuklandı

Filistin uyruklu düzensiz göçmenleri yurt dışına geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede, çıkarıldıkları mahkemece 'göçmen kaçakçılığı yapma' suçlamasıyla tutuklandı.

Yeni Şafak
17:28 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:49 - 12/11/2018 Pazartesi
AA
Kaçakçılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kaçakçılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri Irak uyruklu 5 zanlı tutuklandı.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, ilçede göçmen kaçakçılığı yaptıklarını tespit ettiği grubu yakalamak için çalışma başlattı.

Ekipler takibe aldı

Ekipler, Gümbet Mahallesi'ndeki bir otelden çıkan, içerisinde yabancı uyrukluların da olduğu iki aracı takibe aldı. Araçlar, İçmeler mevkisinde durduruldu.
Her iki araçta ve şüphelilerin evlerinde yapılan aramada can yelekleri, tekne için kullanılan materyaller ile benzin bidonları ele geçirildi.

Biri kadın 5 kişi tutuklandı

  • Düzensiz göçmenleri yurt dışına geçirmeye çalıştıkları belirlenen biri Irak, 4'ü Türk vatandaşı B.S.K, M.E.B, Y.K, Y.T. ve B.M.A. gözaltına alındı. Biri kadın 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede, çıkarıldıkları mahkemece '
    g
    öçmen kaçakçılığı yapma
    ' suçlamasıyla tutuklandı.

Operasyonda yakalanan 8 Filistin uyruklu düzensiz göçmen ise Muğla Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

#Bodrum
#Muğla
#polis
#kaçakçılık
5 yıl önce