|

İnfazlar başladı

TSK’nın Kuzey Irak'ta yürüttüğü operasyonlar, PKK'lı teröristlerin yaşadığı paniği iyice artırdı. Çukurca-Şemdinli hattının güneyinde 30 kilometre derinliğindeki alanı kontrol eden güvenlik güçleri, PKK'ya darbe üstüne darbe vuruyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2018 mercredi
Güncelleme: 03:10 - 20/06/2018 mercredi
Yeni Şafak
Görsel: Arşiv
Görsel: Arşiv

Gerek hava operasyonları gerekse de arazideki özel birliklerin sürek avı sayesinde çok sayıda terörist ölü ele geçirilirken birçoğu da yaralı halde bölgeden kaçıyor. Kandil'e yaralı terörist sevkiyatında ciddi artış olduğu ve örgütün bu PKK'lıları batıya sevk ederek 'BM kampı' statüsündeki Mahmur'a taşıdığı öğrenildi. Bölge kaynakları, son birkaç günde Mahmur'a tedavi için getirilen terörist sayısının 70'i aştığını bildiriyor. Mehmetçiğin karadan operasyona hazırlandığı Kandil'den PKK elebaşılarının çıkışları hızlanırken, bölgede bırakılan teröristler ise 'daha korunaklı' buldukları mağaralara çekiliyor.

‘TSK ÖLDÜRDÜ’ DİYORLAR

İçinde bulunduğu ölüm paniği nedeniyle örgüt, sivil infazlarına da hız verdi. PKK, daha önceden kaçırıp Kandil'de tuttuğu sivilleri gruplar halinde infaz ediyor. Tutsak edilenler için özel hazırlanmış 'mağara içi cezaevlerinde' bir süredir alıkonulmakta olanlardan 200'ü aşkın kişi, Süleymaniye kuzeyindeki Lolan bölgesinde bulunan Hasanbeg dağında teröristlerce kurşunlandı. 'Örgüte ihanet' ile suçlanarak infaz edilmek istenen ancak bölgeden yaralı kurtulmayı başaran bir PKK'lı, infaz edilenlerin sayısının 200'ü aştığını kaydetti. Kandil'in güneyinde Irak-İran sınır hattındaki mağaralarda çok sayıda sivilin alıkonulduğunu bildiren örgüt üyesi şu bilgileri verdi: "Bir süredir içeride tutulan sivillerin infazı başladı. Örgüt infaz ediyor, sonra da ailelere, 'Türkiye orayı bombaladı, onları TSK öldürdü' şeklinde propaganda yapıyor. Sözde 'Devrim Mahkemesi' kurdular. Bu mahkemenin infaz kararı verdiği biri çok yaşamıyor. Kimini 'ihanet' gerekçesiyle kimi sivilleri de pazarlık unsuru olarak kullanamadıkları için öldürüyorlar."

#PKK
#İnfaz
il y a 6 ans