|

İncirlik Üssü’ne FETÖ baskını

TSK içine sızmış FETÖ üyelerinin aralarında haberleşmek için kullandıkları ankesörlü telefon soruşturması İncirlik Üssü’ne uzandı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 110 personele yönelik operasyonda, üste görevli 6 asker gözaltına alındı. Şüphelilerin kendilerini gizlemek için Bylock kullanmadıkları öğrenildi.

Haber Merkezi
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:22 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
TSK içine sızmış FETÖ üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları ankesörlü telefon soruşturması İncirlik Üssü’ne uzandı.
TSK içine sızmış FETÖ üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları ankesörlü telefon soruşturması İncirlik Üssü’ne uzandı.

FETÖ'nün TSK'daki kriptolarını deşifre eden 'ankesörlü telefon' İncirlik Üssü'ne uzandı. TSK içine sızmış örgüt üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları ankesörlü telefon soruşturması kapsamında dün yeni bir operasyon başlatıldı. Ankara Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturmasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli muvazzaf 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

3 ALBAY VE 2 YARBAY DA VAR

Başsavcılık’tan yapılan açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla sabit telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3 yüzbaşı, 18 üsteğmen, bir teğmen ve 77 astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 5'inin pilot olduğu belirtildi.

16 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de, tamamı muvazzaf şüphelilerin yakalanması için 16 ilde operasyon başlattı. Şu ana kadar 100 kişi gözaltına alındı. Firarilerden 2'sinin yurt dışında olduğu bildirildi.

NİZAMİYEDE GÖZALTI

Gözaltına alınan askerlerden 6'sının Adana'daki İncirlik Üssü'nde görevli olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen İncirlik Üssü'nde görevli 6 asker için operasyon yapıldı. Operasyonda, bir tabip üsteğmenin İncirlik Üssü'ndeki askeri lojmanda, bir astsubayın nizamiyede, diğer 4 astsubayın ise merkez Çukurova ilçesindeki evlerinde gözaltına alındığı öğrenildi.

KENDİLERİNİ SAKLADILAR

Şüphelilerin Ankara'ya gönderildiği bildirildi. Gözaltına alınan kişilerin çocuklarını örgütün okullarına göndermediği, telefonlarına örgütün haberleşme programı olan ByLock programını yüklemediği, kendi aralarındaki görüşmeleri büfe ve ankesörlü telefonlardan yaptıkları iddia edildi.

#FETÖ
#İncirlik Üssü
6 yıl önce