|

'İmtihan sorularını çalıp hakkını yemek hangi dinde var'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, temasları kapsamında gittiği Şırnak'ta, FETÖ'yü işaret ederek "Müslümanlık adına yaptıklarını söylüyorlar ama hırsızlık, iki yüzlülük, riyakarlık, yalancılık, insanları izlemek, iftira ve her şey var. Çocukların imtihan sorularını çalıp, birilerini koruyup, bu yavruların hakkını yemek hangi dinde var" dedi.

Yeni Şafak
21:33 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:43 - 20/12/2017 Çarşamba
IHA
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin altının da üstünün de hareketli olduğunu belirterek, yeraltında depremin olduğunu ve ülkenin yüzde 66’sının deprem bölgesinde yer aldığını, yerüstünde ise FETÖ ve PKK belalarının bulunduğunu vurguladı. FETÖ’nün gerçek yüzünün bir gecede ortaya çıktığını anlatan Özhaseki, “Çocukların imtihan sorularını çalıp, bu yavruların hakkını yemek hangi dinde var” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cizre ve Silopi ilçelerinin ardından açılış ve incelemelerde bulunmak amacıyla Şırnak’a geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile kent protokolünün eşlik ettiği Bakan Özhaseki, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu, Şükrü Geliş Fen, İmam Hatip ve Spor Lisesi ile 2 öğrenci yurdunun bulunduğu Ortaöğretim Kampusu’nun açılışı amacıyla düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Bakan Özhaseki, terör nedeniyle kent merkezinde
15 bin 558
evde hasar oluştuğunu, 10 caminin de yıkıldığını belirterek, kent genelinde zarar gören ev sayısının 45 bin civarında olduğuna dikkat çekti.
"2018 sonuna kalmadan evleri bitireceğiz"

Ev konusunda Şırnaklıların yüzde 93’ü ile anlaştıklarını anlatan Bakan Özhaseki, “Biz anlaşmak istiyoruz dediler, imzalar atıldı. Diğerlerinde ufak tefek mülkiyet sorunları var. Onlarda hal edilecek diye düşünüyorum. 2018 yılın sonuna kalmadan bu evleri bitireceğiz. Yolları bitireceğiz, sosyal tesisleri yapacağız. Burada 600 kilometreden fazla su hattı ve 200 kilometre civarında kanal hattına da başladık. Hakikatten zorluklar içerisinde yapılıyor” diye konuştu.

"Hollanda gibi bir ülke değiliz"

Şırnak’ın zor günler geçirdiğine işaret eden Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

  • “Zaten zor bir coğrafyadayız. Avrupa’nın ortasında keyif yapan Hollanda gibi bir ülke değiliz. Etraf ateş çemberi halinde. Etrafımızdaki birçok ülke idare edilemez durumda. Bu coğrafya aslında dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi. Fakat dezavantajı da var. Altı da üstü de biraz hareketli. Altındaki hareket deprem, ülkemizin yüzde 66’sı deprem bölgesi.
    Nüfusumuzun yüzde 71’i de birinci ve ikinci derece deprem bölgesinde yaşıyor. Bu ülkede son 100 yılda tam 56 deprem olmuş, 83 bin can vermişiz. 100 milyar dolar civarında zararımız var, maddi hasar var
    .”

"Yaptıkları hiçbir şey İslami değilmiş"

Yerüstüne gelince de topraklar güzel olunca birçok hainin gözünün burada olduğunu vurgulayan Özhaseki, şunları söyledi:

“Hiçbir ülkede üremeyecek kadar fitne grubu burada.
Düşünsenize FETÖ diye bir bela var
. Hangi ülke yaşadı böyle bir belayı. Din duygumuzdan vurdular. Hepimizin hassas olduğu din duygusu, vicdan değil mi? Oradan vurdular. ‘İnanç, hizmet ediyoruz. Bu ülkeye dost insan yetiştiriyoruz. Sizler bize yardım edin’ dediler. Herkes yardım etti. Fakat bir gece geldi, gerçek yüzleri ortaya çıktı. Şuan ifadelerinde öyle itiraflar var ki, yan yana getirdiğimizde bunların gerçek yüzlerini gördük.
Müslümanlık adına yaptıklarını söylüyorlar ama hırsızlık, iki yüzlülük, riyakarlık, yalancılık, insanları izlemek, iftira ve her şey var
.
Çocukların imtihan sorularını çalıp, birilerini koruyup, bu yavruların hakkını yemek hangi dinde var.
Anladık ki yaptıkları hiçbiri İslami değilmiş. Bugün oturdukları ülkenin kucağında birer maşa, piyon imişler ve o ülke onları hala aklamaya devam ediyor.”

"Böyle bir hak arama mücadelesi yok"

Bir de PKK belasının olduğuna dikkat çeken Özhaseki, şu ifadelerde bulundu:

“Bir hak arama mücadelesi gibi başlayan mücadele daha sonra hainliğe dönüşüyor. Elbette cumhuriyet kurulduğu yıllardan bugüne kadar, devlet kendi çapında ayakta kalma mücadelesi verirken bir takım yanlışlıklar yaptı. Bu yanlışı sadece buradaki insanlara değil, birçok gruba da yaptı. Buradaki insanların isminin inkar edilmesi, dilinin inkar edilmesi, özgür yaşatılmaması, hapishanede işkence zülüm değil mi, zülüm. Ama bunların gidermenin yolu, oturup konuşmak, doğruyu bulmak, kendi içimizde bu kötülüklerin üstesinden gelmek.
Elinize silah alacaksınız, dağa çıkacaksınız, masum insanları vuracaksınız, evleri basacaksınız, çocukları öldüreceksiniz, böyle bir hak arama mücadelesi dünyada yok. Bunu yaparsanız, işte siz aynı FETÖ gibi o yurtdışındaki hainlere hizmet edersiniz
.”

Daha sonra Özhaseki ve beraberindekiler Cumhuriyet Meydanı’nda terör mağdurları için yapılan konutlarda incelemelerde bulundu.

#Mehmet Özhaseki
6 yıl önce