|

İl dışı atama sonuçları açıklandı

Öğretmenlerin il dışı atama sonuçları için bekleyişi sona erdi. MEB, öğretmenlerin il dışı atama sonuçları atama.meb.gov.tr, mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr/ adresinden açıklandı. Öğretmenler sonuçları T.C. kimlik numaraları ile öğrenebilecek.

Yeni Şafak
10:01 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 10:13 - 12/06/2018 Salı
Diğer
Arşiv
Arşiv

Öğretmenlerin il dışı yer değiştirme 2018 atama sonuçları belli oldu. Öğretmenlerin bulundukları ilden farklı bir ilde görev yapmak için başvuruda bulunduğu il dışı tayin müracaatı, 8 Haziran tarihinde sona ermişti.

İl dışı tayin sonuçları nasıl öğrenilir?

Bu yıl 8 Haziran tarihinde sona eren il dışı atama başvuruları, birçok öğretmenin merakla beklediği süreç oldu. Yoğunluk nedeniyle 8 Haziran akşamı 22.00'a kadar uzatılan başvurular, bu sürecin ardından bakanlık tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. Atama sonuçları, öğretmenlerin erişimine açıldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri, 29 Haziran tarihinde tamamlanacak.

Öğretmenlerin isteğe bağlı iller arası yer değiştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden ya da atama.meb.gov.tr adresinden açıklandığında T.C Kimlik no ile öğrenilebilecek.


MEBBİS giriş nasıl yapılır?

MEBBİS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretimde kaliteyi amaçlayan projelerden birisi olan projesiyle öğretmenlerin de kurumsal işlmelerinde onlara büyük kolaylık sağlıyor. MEBBİS sistemine giriş yapmak isteyen öğretmenler
internet adresine giriş yaparak karşılaştıkları ekran üzerinde kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu girerek işlemlerini yapabilirler.

MEBBİS nedir?

MEBBİS, MEB Bilgi işlem Grup Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir. Mebsis’in sunduğu başlıca hizmetler e okul, e–okul veli bilgilendirme sistemi, e-personel, e- taşınır, e- akademi en bilinen uygulamalardandır. Bunların yanı sıra personelin kullanımına sunulmuş olan, daha pek çok uygulamalara da sistemin içinde yer almaktadır.

MEBBİS öğrenci giriş sayfası, İKS sistemine yanlızca İlk Öğretim Okullarında önceden kura ile belirlenmiş ve seçilmiş olan örnek teşkil eden veli ve öğrenci grupları giriş sağlayabilmektedirler.

#MEBBİS
#Atama
6 yıl önce