|

İkiyaka destanı

Yüksekova’da Irak sınırındaki İkiyaka Dağları’nda 25 Mart’ta başlatılan operasyonlar sürüyor. Oldukça zorlu arazi şartlarında operasyonlarını kararlılıkla sürdüren Mehmetçik, teröristlere ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde ve yaşamsal malzeme ele geçirdi. Operasyonlarda 27 terörist öldürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 02:23 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
İkiyaka destanı
İkiyaka destanı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Irak sınırındaki İkiyaka Dağları’nda 25 Mart’ta başlatılan operasyon kapsamında şimdiye kadar 27 terörist etkisiz hale getirildi, teröristlere ait çok sayıda mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi. TSK, İkiyaka Dağları’nda 25 Mart’ta başlatılan ve 3. Piyade Tümen Komutanlığına bağlı Dağ ve Komando Tugay Komutanlığınca yürütülen “Şehit Tank Yarbay İhsan Ejdar Operasyonu”nda Mehmetçik, teröristlere göz açtırmıyor.


PKK'YA GÖZ AÇTIRILMIYOR

Şimdiye kadar 27 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda teröristlere ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde ve yaşamsal malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen patlayıcılar, kontrollü şekilde infilak ettirildi. İkiyaka bölgesine hakim tepelere konuşlu üs bölgelerinde 7 gün 24 saat görev yapan Mehmetçik, teröristlerin bulunduğu mağara ve sığınaklara girerek terör örgütüne ait malzemeleri ele geçiriyor.


#Hakkari
#Yüksekova
#İkiyaka
#TSK
7 yıl önce