|

İki kelimeyle mutlu aile

Antalyalı Kaplan çifti, gittikleri yurt ziyaretinde boyunlarına sarılıp “Beni bırakmayın” diyen 4 yaşındaki Berat’ın koruyucu ailesi oldu. Kaplan çifti, Berat’ın yalnız büyümemesi için bir de kız bebek evlat edindi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 00:50 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Çift, kız çocuğu isteklerinden vazgeçerek Berat’ın ailesi olmaya karar verdi.
Çift, kız çocuğu isteklerinden vazgeçerek Berat’ın ailesi olmaya karar verdi.

Antalyalı 39 yaşındaki Sami Kaplan ile 36 yaşındaki Nevruz Kaplan çifti, 16 yıldır evliliklerinde ilk günden itibaren istedikleri, hasretiyle yanıp tutuştukları halde evlat sahibi olamadı. Bunun üzerine çift, bir kız çocuğuna koruyucu aile olmaya karar verdi. Yaklaşık 7 ay önce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuran çift, yetkililerle görüşme yaptığı sırada sevgi evlerinde kalan 4 yaşındaki Berat ile tanıştı. Bu sırada minik Berat’ın boyunlarına sarılıp “Ne olur beni bırakmayın” demesinden çok etkilenen çift, kız çocuğu isteklerinden vazgeçerek Berat’ın ailesi olmaya karar verdi. “Berat yalnız büyümesin, bir de kızımız olsun” diyerek 6 aylık Berra bebeği de evlatlık alan çift, mutlu, huzurlu ve çocuk sesiyle dopdolu bir aile ortamının mutluluğunu yaşıyor.

EVİMİZE NEŞE GETİRDİ

“Tek isteğimiz bir evlattı” diyen ev hanımı Nevruz Kaplan, “Berat bizi ilk gördüğünde boynumuza sarıldı ‘Ne olur beni bırakmayın’ dedi. Bunu söylemesi bende annelik hissi uyandırdı. Koruyucu ailesi olduk. Berat evimize huzur, neşe getirdi. Berat’la birlikte büyüsünler diye 6 aylık Berra’yı da evlat edindik. Kardeş gibiler. Umarım birbirlerinden ayrılmadan büyürler” dedi.

#Antalya
#Koruyucu aile
6 yıl önce