|

İhmal mi sabotaj mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Şubat’taki Gaziantep ziyaretinde yolda kalan ambulansta, medikal ürünlerin son kullanım tarihinin geçtiği, kalp masaj cihazının da arızalı olduğu belirlendi. Olayın ‘İhmal mi sabotaj mı?’ olduğu yönünde soruşturma başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:49 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Gaziantep’teki ambulans krizinde şüphe
Gaziantep’teki ambulans krizinde şüphe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Şubat’taki Gaziantep ziyaretinde yaşanan ambulans skandalının detaylarına Yeni Şafak ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havalimanına inişinden itibaren takip edecek olan protokol ambulansı benzini bittiği için yolda kaldı. Olay sonrası başlatılan incelemede, ambulansta medikal ürünlerin son kullanım tarihinin geçtiği, kalp masaj cihazının da arızalı olduğu belirlendi.

SORUMLU İSİMLER GÖREVDEN ALINDI

Ambulans konusunda Cumhurbaşkanlığı tarafından Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ne gerekli ilaç listesinin verildiği ancak ziyaret günü karşılaşılan tablonun belirlenen çerçeveye uymadığı ortaya çıktı. Olay sonrası başlatılan incelemede İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri birim sorumlusu Dr. Oktay Göçer görevinden alındı. Soruşturma süreci dahilinde Gaziantep İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Elif Cahide Orhan ve Dr. Selim Taşdemir açığa alınan diğer isimler oldu.

MÜDÜR DE İSTİFASINI VERDİ

Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin olayla ilgili araştırmaları sürerken Gaziantep Sağlık İl Müdürü Abdulkadir Turgut yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini açıkladı. İnceleme çalışmalarında öncelik ambulansta bulunan tarihi geçmiş ilaçlara verilirken olayın ihmal mi sabotaj mı olduğu yönünde inceleme ve soruşturma yapıldığı açıklandı.

HERHANGİ BİR TETKİK YAPMADILAR

Yeni Şafak’a bilgi veren kaynaklar, 25 Şubat’ta ortaya çıkan sorunun merkezinde konuya gereken önemi vermeyen Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin olduğunu belirtiyorlar. Protokol ambulansı ve konvoyda görev yapacak ambulansların ziyaretten bir gün önce bilgilendirildiği

ancak buna rağmen, ilaç, tıbbi cihazlar ve konvoyda görev alacak personel konusunda herhangi bir tetkik yapılmadığı iddia edildi.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şubat ayında yaşanan ambulans skandalı sonrası 24 Haziran seçimleri için yeniden Gaziantep’e geldi. Gaziantep’te gerçekleştirilecek seçim mitingi öncesi il genelinde benzer ihmallerin yaşanmaması için çok yönlü önlemlerin alındı. İstifa eden Abdulkadir Turgut’un yerine getirilen İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı, Pazartesi gününden başlayarak öncelikle protokol ambulansı ve konvoya katılacak 11 ambulansın tüm bakımlarının yapıldığını söyledi. İlaç ve tüm tıbbi cihazların kontrollerinin de uzman ekipler tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Sarıfakı, sadece konvoy konusunda değil miting meydanı konusunda da çok yönlü hazırlık çalışması yaptıklarını anlattı.

PERSONEL SEÇİMİNE DİKKAT ETTİK

“Tüm cihazların teknik raporlarını aldık, araçların yakıt ihtiyaçları giderildi ve tıbbi cihazların kontrolleri de son kez yapıldı” diyen Sarıfakı, Cumhurbaşkanlığı sağlık ekipleri tarafından verilen ilaç listesine de harfiyen uyulduğunu ifade etti. Hazırlık safhasında dikkat edilen bir diğer hususunda personel seçimi olduğunu belirten Gaziantep Sağlık İl Müdürü Dr. Serdar Sarıfakı, “Olası sabotaj girişimlerine karşı da her tür tedbiri aldık” dedi.

#Gaziantep
#Ambulans
6 yıl önce