|

Ihlara Vadisi’ne ziyaretçi akını

Tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisi’ni yılın ilk 6 ayında 220 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, “Turist sayısında geçtiğimiz yılın ilk 6 aylık dönemine göre yüzde 26’lık artış var. 500 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacağımızı hesaplıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:21 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Ihlara Vadisi’ne ziyaretçi akını
​Ihlara Vadisi’ne ziyaretçi akını

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 10 ören yeri arasında yer alan, tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisi'ni yılın ilk 6 ayında 220 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, il genelinde Ihlara Vadisi, Selime Katedrali, Saratlı Yeraltı Şehri, Sultanhanı Kervansarayı ve Somuncubaba Türbesi'nin ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yerler olduğunu söyledi.

Ihlara Vadisi'nin Kapadokya’da ziyaret edilmesi gereken en önemli ören yerleri arasında bulunduğunu belirten Doğan, “Ihlara Vadisi, Türkiye’de en çok ziyaret edilen 10 ören yerinden bir tanesi olup, Kapadokya’ya gelen turistlerin de özellikle görmesi gereken 3 önemli nokta arasında yer almaktadır” dedi.

Doğan, 2018 yılı itibariyle ülke genelinde turizmdeki olumlu gelişmelerin Kapadokya ve Aksaray’da da hissedildiğine dikkati çekerek, turist sayısında 2014 yılındaki rakamlara ulaştıklarını aktardı.

YILLIK BEKLENTİ 500 BİN ZİYARETÇİ

Ihlara'yı ziyaret eden turist sayısında geçen yıla göre önemli oranda artış olduğunu vurgulayan Doğan, şöyle devam etti;

“Ihlara Vadisi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında geçtiğimiz yılın ilk 6 aylık dönemine göre yüzde 26'lık artış var. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde 220 bin turist sayısına ulaştık. Yılsonu itibarıyla Ihlara Vadisi'nde 500 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacağımızı hesaplıyoruz.”

TURİSTLER VADİDE YÜRÜYÜŞÜ TERCİH EDİYOR

Ihlara'ya gelen turistlerin son yıllarda yapılan düzenlemelerle vadide yürüyüşü tercih ettiğini aktaran Doğan, “Vadiye gelen gruplar 14 kilometre, 7 kilometre ve 3,5 kilometrelik yürüyüşü tercih ediyorlar. Vadi içinde dinlenme noktaları var. Ihlara'nın özellikle doğal güzelliklerinin yanında tarihi kiliseler, kaya oyma mekanlar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor” ifadesini kullandı.

SU ÜZERİNDEKİ ŞARK KÖŞELERİNE YOĞUN İLGİ

Güzelyurt Kaymakamı Mehmet Göze de Aksaray’ın en çok turist çeken ve gezilmesi görülmesi gereken noktasının Ihlara Vadisi olduğunu dile getirdi. Nevşehir turlarının da genel itibariyle bir gününün Ihlara Vadisi’nde geçtiğine işaret eden Göze, şu değerlendirmelerde bulundu; “Geçtiğimiz yıllara nazaran turist sayısında kayda değer bir artış var. Şu an itibarıyla ilk 6 ay gelen turist sayısı 220 bin civarında. Vadide yerli ve yabancı turist sayısının artmasıyla, buradaki hizmet kalitesi ve alt yapı da ona göre artıyor.”

#Ihlamurlar vadisi
#Turizm
6 yıl önce