|

İhanetleri soruldu

17-25 Aralık kumpasının tutuklu A takımı Yakup Saygılı ile yardımcıları Kazım Aksoy ve Yasin Topçu sorguya alındı. FETÖ’cü 3 müdüre, ABD’deki kumpas davası ile ilgili belgelerin kaçırılma süreci soruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 04:12 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yasin Topçu - Kazım Aksoy
Yasin Topçu - Kazım Aksoy

ABD yargısının skandal karara imza attığı kumpas davası ile ilgili İstanbul’da önemli bir gelişme yaşandı. 17-25 Aralık operasyonlarının mimarlarından dönemin İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve yardımcıları Kazım Aksoy ile Yasin Topçu tutuklu bulundukları cezaevinden sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. FETÖ’cü eski müdürlere, 17 Aralık kumpas belgelerinin Hüseyin Korkmaz tarafından ABD’ye kaçırılma sürecine ilişkin sorular yöneltileceği öğrenildi.


ŞOV YAPTIKLARI YERDE SORGUDALAR

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen Yakup Saygılı, Kazım Aksoy ve Yasin Topçu, bir dönem şov yaptıkları ve kumpas kurdukları B Blokta sorguya alındı. Şüphelilere, ABD’ye kumpas belgelerini kaçıran FETÖ’cü eski komiser Hüseyin Korkmaz ile ilgili sorular yöneltilirken, tutuklu bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz ile ilgili bağlantıları hakkında da ifadelerine başvuruldu.

ABD SEYAHATLERİ SORULDU

ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevdeyken FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan irtibat görevlisi Metin Topuz; Yakup Saygılı ve Yasin Topçu ile 2012’de ABD’ye gittiklerini, Washington ve New York Bölge Savcılığı’nda finansal suçlar bürosu şefiyle görüştüklerini söylemişti. Soruşturmada, FETÖ’cü eski polis müdürlerine bu seyahatle ilgili sorular sorulacağı da belirtildi. 17-25 Aralık operasyonu öncesi ABD’ye evrak götürüldüğü iddiaları da araştırılıyor.

#FETÖ
#Kazım Aksoy
#Yasin Topçu
#Yakup Saygılı
6 yıl önce
default-profile-img