|

İçişleri Bakanlığı 2 belediye başkanını görevden aldı

İçişleri Bakanlığı, haklarında yürütülen soruşturmanın selameti açısından Kahramanmaraş'ta Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile Ordu'da Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı görevlerinden uzaklaştırdı.

Yeni Şafak
12:39 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 16:33 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Durmuş Küçük(solda) ve Ahmet Çamyar(sağda)
Durmuş Küçük(solda) ve Ahmet Çamyar(sağda)

İçişleri Bakanlığı, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ı görevden uzaklaştırıldı.

YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA KAPSAMINDA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR

Haklarında yürütülen soruşturma kapsamında Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın, görevlerinden uzaklaştırıldı.

  • İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, haklarında yürütülen soruşturmanın selameti açısından Kahramanmaraş Elbistan İlçe Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile Ordu Ünye İlçe Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.



Ahmet Çamyar kimdir?

1972 Yılında Ünye İlçesi Pelitliyatak Beldesinde yedi kardeşin sonuncusu olarak dünyaya geldi.

Pelitliyatak Fındıklı İlkokulundan sonra Ordu İmam Hatip Lisesinden 1991 yılında mezun olarak aynı yıl ilk tercihi olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitime başladı.

Siyasetle İlim Yayma Cemiyetinde ve Refah Partisinin gençlik kollarında ilk defa yolu 1993 yılında kesişti. 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Fatih Bölgesinde aktif olarak çalıştı. Mezuniyete müteakip Avukatlık stajını Sultanahmet Adliyesinde tamamlayıp 259. kısa dönem olarak askerliğini Bursa Işıklar Askeri Lisesinde tamamladı. Askerlik dönüşü 1998 yılında serbest avukat olarak kendi bürosunu kurdu.

Aynı yıl Fazilet Partisinin kurucular kurulunda aktif siyasete devam edip 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisinden Belediye meclis üyesi oldu. Partisinin kapatılmasından sonra bir müddet bağımsız kalıp 14 ağustos 2001 tarihinde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisinde kurucular kurulunda yer alıp Siyasi ve Hukuk İşler Başkanlığı yaptı. 2005-2008 yılları arasında İlçe Sekreterliği görevini yürütüp 2008 kongresinde İlçe Başkanı oldu.

Siyasetin yanında sivil toplum kuruluşlarında da görev aldı. Bunların başında Ensar Vakfı ve Katuder (Karadeniz Kültür Varlıklarını Koruma ve Turizm Platformu) gelmektedir.





Durmuş Küçük kimdir?

Durmuş Küçük 1963 yılında Elbistan'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kahramanmaraş'ta tamamlayan Küçük, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve serbest avukatlık yaptı. Durmuş Küçük, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde il SKM ve ilçe SKM programlarına kasıtlı olarak katılmadığı ve bağlı bulunduğu partisi aleyhinde sözlü ve fiili davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle 2016 yılında AK Parti'den ihraç edildi.

#İçişleri Bakanlığı
#Ünye Belediyesi
#Elbistan Belediyesi
5 yıl önce