|

Hurda deposuna akaryakıt baskını

İzmir'in Aliağa İlçesinde, kendisine ait hurda deposunda, kurduğu düzenekle, atık gıda yağlarına kimyasal maddeler karıştırıp yakıt elde eden Ş.A., jandarmanın baskınıyla yakalandı. Depoda, 2 bin 500 litre kaçak yakıt ele geçirildi.

Yeni Şafak
11:15 - 19/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:17 - 19/11/2014 Çarşamba
DHA

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları bilgi üzerine Aliağa Organize Sanayi Sitesi'nde, kaçak akaryakıt üretildiğini saptadı. Bu bölgedeki araştırmalarında, Ş.A.'ya hurda deposunda, atık yemek yağlarından yakıt elde edildiği tespit edildi. Depoya baskın yapan jandarma, ürettiği kaçak akaryakıtı kendisine ait kamyonun deposuna doldurduğu sırada Ş.A.'yı yakaladı.


Depodaki incelemede, Ş.A.'nın atık haldeki gıda yağlarına, solvent, tiner gibi inceltici maddeler ekleyip '10 numara yağ' olarak adlandırılan akaryakıtı elde ettiği belirlendi. Depoda da aynı yöntemle üretilmiş, 2 bin 500 litre yakıt ele geçirildi. Ş.A., hakkındaki yasal işlemlerin tamamlanmasıyla da adliyeye gönderildi.


Konuyla ilgili açıklama da yapan İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, yasadışı yollarla elde edilen yağ - solvent karışımı akaryakıtların, araç yangınlarına sebep olduğu, ayrıca ülke ekonomisine büyük ölçüde zarar verdiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, komutanlıklarının bu tür olumsuzlukların önüne geçebilmek için denetimlerini aralıksız sürdürdüğü, ancak vatandaşların da şüpheli durumlarda kendilerine ihbarda bulunmaları da istedi.

 
#hurda deposu
#izmir
#akaryakıt
#kaçakçılık
9 yıl önce