|

Hızlı tren hattına devrildi

İzmit’te ray yenileme çalışmasında zemini sağlamlaştırmak için kullanılan kazık ankraj makinesi, yüksek hızlı tren hattının (YHT) üzerine yıkıldı. Kaza nedeniyle YHT seferleri aktarmalı olarak sürdürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2017 Pazar
Güncelleme: 00:19 - 13/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Hızlı tren hattına devrildi
Hızlı tren hattına devrildi

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kazık ankraj makinesi yüksek hızlı tren (YHT) hattının üzerine devrildi. Körfez Mahallesi İl Jandarma Komutanlığı karşısındaki demiryolu alanında ray yenileme çalışmasında zemini sağlamlaştırmak için kullanıldığı öğrenilen kazık ankraj makinesi, henüz belirlenemeyen nedenle YHT hattının üzerine yıkıldı.

ENERJİ HATLARI HASAR GÖRDÜ

Makinenin üst kısmındaki kazık bölümü D-100 Ankara istikametinin bir şeridini kapatırken, YHT hattındaki teller zarar gördü. Makinenin üst kısmındaki kazık bölümü D-100 Ankara istikametinin bir şeridini kapatırken, YHT hattındaki teller zarar gördü. Herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı olay nedeniyle elektrikler kesildi.

SEFERLER AKTARMALI YAPILDI

Bu sırada, YHT seferleri aktarmalı yapıldı. Arifiye-İzmit arasında otobüslerle taşınan yolcular, istasyonlarda kendilerini bekleyen trenlere binerek yolculuklarına devam etti. İş makinesi, vinç yardımıyla hat üzerinden kaldırıldı. Onarımın ardından hatta elektrik verildi. YHT’lerin, Arifiye-İzmit arasında bekleyen dizel trenlerle elektriğin bulunduğu hatta kadar çekildikten sonra yollarına devam ettiği aktarıldı. Sakarya-İstanbul arasındaki Ada Ekspresi’nin dünkü seferleri de kaza nedeniyle iptal edildi.

#İzmit
#YHT
#Hızlı Tren
7 yıl önce