|

Heyelan bölgesine Mehmetçik yetişti

Rize'deki heyelan sırasında evlerine mahsur kalan vatandaşlar için TSK da harekete geçti. Olumsuz hava koşullarına rağmen helikopter, 82 yaşındaki kazazedeye ulaştı.

Yeni Şafak
09:29 - 30/09/2017 السبت
Güncelleme: 09:35 - 30/09/2017 السبت
Yeni Şafak
Mehmetçik, arama-kurtarma çalışmalarını titizlikle yürüttü.
Mehmetçik, arama-kurtarma çalışmalarını titizlikle yürüttü.

Rize'nin Çayeli ve Çamlıhemşin ilçesinde etkili olan şiddetli yağış ve heyelan ve hasarlara yol açtı. Çamlıhemşin ilçesinde okullar tedbir amaçlı bir gün tatil edilirken, Çamlıhemşin-Rize karayolu 10 km'sinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı tarafından sel felaketinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için Türk Silahlı Kuvvetleri çalışmalara başladı.

Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen arama kurtarma helikopteriyle 82 yaşındaki kazazede, helikopter vinci yardımıyla mahsur kaldığı bölgeden kurtarıldı.


Hasar tespit çalışmaları başladı

Rize'de şiddetli yağışın ardından hasar tespit ve yardım çalışmaları başlatıldı. Ulaşım sağladıkları asma köprü yıkıldığı için mahsur kalan aileye Kızılay ekipleri, teleferik yardımı ile gıda ulaştırdı. Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Rize'deki şiddetli yağışla ilgili, "25 taşkın koruma inşaatının devam ettiği kentte, tamamlanan tesislerle birlikte yaşanan afetin daha kötü boyutlara ulaşması engellendi" ifadesini kullandı.





#Rize
#Türk Silahlı Kuvvetleri
٪d سنوات قبل