|

Hem suçlu hem güçlü

FETÖ darbe girişimi sırasında, 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin dava, duruşma salonunda çıkan olaylar nedeniyle ertelendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:27 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü’ndeki olaylarda askerlerin vurduğu 34 kişi şehit olmuştu.
15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü’ndeki olaylarda askerlerin vurduğu 34 kişi şehit olmuştu.

O gece aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 133'ü tutuklu 143 sanığın yargılandığı duruşmada müştekiler dinlendi.

GERÇEKLER SANIKLARI GERDİ

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Büyükçekmece Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapılan duruşmada hafta başından itibaren olay gününe ait görüntüler de izlenmeye başlandı. Gerek Emniyet, gerekse askeriyeden gelen kayıtlarda, sanıkların bayrak tutan halka alelade kurşun yağdırdığı ortaya çıktı. Davanın başladığı günden bu yana sakin olan sanıklar, görüntülerin izlenmesinden sonra gerilmeye başladı.

DARBECİLER MÜŞTEKİLERE SALDIRDI

Müştekilerin dinlendiği sırada sanıklar, gazi ve şehit yakınlarının üzerine ellerindeki su şişelerini, daha sonra da askerlerin oturduğu sandalyeleri fırlattı. Mahkemenin, duruşmaya ara vermesinden sonra müştekiler ile tutuklu sanıklar arasında arbede çıktı. Sanık yakınları aradaki plastik paravanı kırarak müşteki izleyicilere saldırdı. Jandarma ekipleri, tutuklu sanıkları duruşma salonundan çıkardı. Polis ekipleri de salonu boşalttı. Mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Nisan'a erteledi.

#FETÖ
#15 Temmuz
6 yıl önce
default-profile-img