|

Helal olsun sana

Çorlu’da 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında 11 yaşındaki Emir Doğrul, trenin camını kırarak annesini, babasını ve çok sayıda yolcuyu kurtardı. Kahraman çocuk, “Çekiçle kırdığım camdan herkes dışarıya çıktı” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 23:31 - 11/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yaralanmasına rağmen çok sayıda kişiyi kurtaran Emir Doğrul’a övgü yağdı.
Yaralanmasına rağmen çok sayıda kişiyi kurtaran Emir Doğrul’a övgü yağdı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçasinde 24 kişinin hayatını kaybettiği, 318 kişinin yaralandığı tren kazasında 11 yaşındaki Emir Doğrul'un, devrilen trenin camını kırarak annesini yaralı babasını ve çok sayıda yolcuyu kurtardığı ortaya çıktı. Akraba ziyaretinden dönen Bahattin-Sevin Doğrul çifti ile çocukları Emir, Çorlu'daki evlerine gitmek için trenin üçüncü vagonuna bindi. Tren, Sarılar mevkiinde menfez çökmesi nedeniyle raydan çıkarak yol kenarına devrildi.

O BİR KAHRAMAN

Kazada koltukların arasına fırlayarak başı çarpan 6. sınıf öğrencisi Emir, babasının da az ileride boynunun sıkıştığını gördü. Emir, trenin içinde eline geçen çekip ile camları kırarak çok sayıda yolcuyu kurtardı. Kahraman çocuk o anları şöyle anlattı: "Tren baştan bizi zıplattı, ama biz taşın üzerinden geçmiştir sandık. Bir iki dakika sonra sallanmaya başladık ve ardından tren devrildi. Ben o sallamayla koltukların altına girdim ve başım çarparak kanamaya başladı. Gözlerimi açıp bir baktım babam yerde yatıyordu. Babamın başı koltukların bagaj kısmının altında sıkışarak orada kalmıştı ve annem de ona yardım etmeye çalışıyordu. Odada bir çekiç gördüm ve onu alarak camları kırdım. Annem ve babamın yanı sıra diğer yolcular da dışarya çıktı."

40 KİŞİ HASTANEDE

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, kazayı duyar duymaz yardıma koşan, traktörleriyle yaralıları taşıyan Sarılar köyü sakinlerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Ceylan, "Şu anda hastanelerimizde 7'si ağır 40 kişinin tedavisi sürüyor" dedi.

  • Tren seferleri başladı
  • Kazanın ardından ara verilen tren seferleri yeniden başladı. Kopan ray ve bozulan traversler TCDD yol bakım ekiplerince tamir edildi. Önceki gün tamamlanan tamir işlemi sonrası ilk sefer Halkalı’dan dün saat 21.40’ta yola çıkan Bosfor Ekspresi ile başladı. Tren kazasının yaşandığı yerde tedbiren yavaş geçirilen yolcu treni, yaklaşık 1 saat tehirli Edirne’ye ulaştı. Dün sabah saatlerinde aynı hattan İstanbul yönüne yük töreni geçiş yaptı. Tamir edilen bölgede yavaş seyreden tren, bir süre sonra normal hızına ulaştı. Devrilen vagonların enkazının bölgeden kaldırılma çalışmalarıyla ilgili planlamaların devam ettiği öğrenildi. Devlet Demiryolları ile karayolları ekipleri kazanın yaşandığı bölgede vagonların kaldırılması için inceleme yaptı. Ekipler kaza yapan vagonlardaki bazı elektronik ve mekanik parçaları sökmeye başladı.

#Mehmet Ceylan
#Tekirdağ
6 yıl önce
default-profile-img