|

HDP'nin toplantısında polisten alkışlanacak davranış

Şanlıurfa’da daha önceden düzenleneceği belirtilen bir basın açıklaması için meydanda önlem alan polislerden biri, terlikle dolaşan zihinsel engelli genci görünce ayakkabı alıp yemek yedirdi.

Yeni Şafak
14:49 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 15:11 - 21/01/2018 Pazar
IHA
Polis memuru terlikle dolaşan engelliyi görünce ayakkabı aldı.
Polis memuru terlikle dolaşan engelliyi görünce ayakkabı aldı.

HDP tarafından düzenleneceği belirtilen basın açıklaması için Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Bulvarı üzerinde önlem alan çevik kuvvet polislerinden biri, meydanda dolaşan terlikli engelliyi görünce dayanamayarak ilerideki ayakkabıcıya götürdü. Terlikleri engelli gencin ayağından çıkaran polis memuru, beğendiği bir çift ayakkabıyı alarak ayağına giydirdi. Suriyeli olduğu ve konuşamadığı öğrenilen engelli gencin mutluluğu yüzüne yansıdı. Allah rızası için ayakkabı aldığını ve gazetecilerden görüntü almamalarını rica eden polis memuru, daha sonra yanına aldığı engelliyi bir lokantaya götürerek yemek yedirdi.



Polisin engelli gence önce ayakkabı aldığını, sonra da lokantaya getirip yemek yedirdiğini dile getiren Habip Küçük, “Bu gördüğünüz arkadaşı polis götürdü ve kendisine ayakkabı aldı. Sonra da getirip kendisine yemek yedirdi. Daha sonra ise parasını verip gitti. Polisten Allah razı olsun. Onlar olmasa kimse buna bakmaz” ifadelerini kullandı.


Ayakkabılarını giyip yemeğini yiyen engelli genç, daha sonra evinin yolunu tuttu.


#HDP
#Şanlıurfa
6 yıl önce