|

HDP’liler boş meydana konuştu

HDP, hendek ve çukur siyasetinin sonucu olarak en güçlü olduğu Nusaybin ve Kızıltepe’de bile hüsrana uğradı. Mitinglerde meydanlar tamamen boş kaldı. Mardin’in Artuklu ilçesinde seçim bürosu açmak isteyen Pervin Buldan ile Ahmet Türk de esnafın Türk bayraklı protestosuyla karşılaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:37 - 20/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
HDP, Nusaybin ve Kızıltepe’de bile hüsrana uğradı
HDP, Nusaybin ve Kızıltepe’de bile hüsrana uğradı

HDP, hendek ve çukur siyaseti öncesi en güçlü olduğu iki merkez Nusaybin ve Kızıltepe’de hüsrana uğradı. 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala HDP, alanı dolduramadı. 2015 yılında gerçekleşen mitinge 10-15 bin kadar kişiyle katılım olmuştu. Son mitinge katılım bini geçmedi.

TOKAT HALKTAN GELDİ

Mardin’in Artuklu ilçesine seçim bürosu açmak isteyen HDP’li Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve milletvekilleri esnafın Türk bayraklarıyla protestosuyla karşılaştı. Partililer, seçim bürosunun açılışında halaylar çekip, zafer işaretleri yaparken, çevredeki esnaf ise açılışta Türk bayrağı asılmamasını protesto etti.

MİTİNG ALANI BOŞ KALDI

İş yerlerini ve araçlarını Türk bayraklarıyla donatan esnaf, HDP’lilerin çaldığı şarkılarını bastırmak için de müzik çaldı. Bu olaydan hemen sonra HDPlilere bir tokat da miting sırasında atıldı. HDPliler, alanın boş kalmasıyla rezil oldu.

#HDP
#Seçim
#Terör
6 yıl önce