|

HDP'li başkanın cebinden çıkan not şok etti

Adıyaman'da mermer ocağının yakılması ve devamındaki 4 askerin şehit olduğu terör olaylarında yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alınan HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir’in cebinden "Top gol oldu, 15 Ağustos 2. Yer" yazılı not çıktığı iddia edildi.

Yeni Şafak
15:00 - 19/08/2018 Pazar
Güncelleme: 15:02 - 19/08/2018 Pazar
IHA
HDP'li Başkan, terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla geçtiğimiz gün gözaltına alınmıştı.
HDP'li Başkan, terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla geçtiğimiz gün gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz gün Kömür beldesine bağlı Kaşköy'de mermer ocağının yakılması ve devamında 4 askerin şehit olduğu terör olayının ardından güvenlik güçleri operasyonlarda PKK’ya yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir gözaltına alınmıştı.

Cebinden not çıktı

  • Gözaltına alınan HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir’in kıyafetinin cebinden bir adet, “Top gol oldu, 15 Ağustos 2. Yer” yazılı not çıktığı belirtildi.
  • Sorgusunda notun amacı ve nereden geldiği sorularının da yönelttildiği HDP'li Özdemir, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığında tamamlanan ifadesinin ardından Adıyaman Adliyesine sevk edildi.
  • Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen Özdemir’in adliyede işlemleri devam ediyor.

Kızı ölü ele geçirilmiş


Daha önce CHP İlçe Başkanlığı yapan Özdemir'in kızı Suna Özdemir'in PKK'ya katıldığı ve Roza Semsur kod adını aldığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2011'de Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Kazan Vadisi'nde düzenlediği operasyonda da ölü olarak ele geçirildiği ortaya çıktı.



#HDP
#PKK
#Terörist
6 yıl önce
default-profile-img