|

Hatay’a düşen füze sadece Esed'de var

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan Hammut Tepe Karakolu yakınındaki boş araziye bir füze düştü. Yapılan incelemelerde füzenin Beşar Esed’e ait rejim güçlerinin bulunduğu bölgeden atıldığının tespit edildi.

Yeni Şafak
08:06 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:32 - 21/03/2018 Çarşamba
Diğer
Rus menşeili füze sadece Esed güçlerinin envanterinde bulunuyor.
Rus menşeili füze sadece Esed güçlerinin envanterinde bulunuyor.

Suriye’de Esed rejiminin kontrol ettiği bölgeden atıldığı tespit edilen füzenin düşüşü sırasında çıkan patlama başta Yayladağı ilçesi olmak üzere sınırdaki mahallerden duyuldu. Yetkililer füzenin düşmesinin ardından bir askerin hafif yaralandığını ve ayakta tedavi edildiğini bildirdi. Saldırıyla ilgili inceleme başlatıldı.

Sadece Esed’te var

Yapılan incelemelerde füzenin Beşar Esed’e ait rejim güçlerinin bulunduğu bölgeden atıldığının tespit edildi. Vatan gazetesinde yer alan habere göre Esed güçleri bu füzeyi Doğu Guta ve Halep’te yoğun olarak kullandı. Savunma Sanayi Araştırmacısı Turan Oğuz, Rus menşeili füzenin sadece Rejim güçlerinin envanterinde bulunduğunu söyledi:

Rejim kontrolündeki bölgeden atılan Tochka-U (Scarab-B) Taktik Balistik Füze (TBM), azami 120 km. menzil, 26 km. irtifa ve 95 metrelik sapma değerine (CEP) sahip. Füze Suriye’de rejim envanterinde mevcut. Muhtemelen karakol hedeflendi ama füzenin sapma değerinden dolayı isabet edemediği için yakına düştü.

#Hatay
#füze
6 yıl önce