|

Hakkari'de PKK'ya ait mühimmat ele geçirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Yeni Şafak
18:21 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:26 - 18/01/2018 Perşembe
IHA
Arşiv: PKK teröristlerine ait ele geçirilen çok sayıda mühimmat
Arşiv: PKK teröristlerine ait ele geçirilen çok sayıda mühimmat

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yürütülen çalışmalar sonucunda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Yüksekova ilçesinde bir adreste yapılan aramada; 1 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 7 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 165 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeğine ait fişek, 1 adet tabanca, 35 adet tabancaya ait fişek, 1 adet kamuflajlı hücum yeleği, 6 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeğine ait şarjör kılıfı, 4 adet 12 kalibre av fişeği, 2 adet pil ile hazırlanmış elektronik devre düzeneği, 2 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeğine ait kayış ve el kundağı ele geçirilmiştir. 1 şahıs gözaltına alınmış olup; konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” denildi.

Açıklamada, Yüksekova ilçesinde durumundan şüphe edilerek durdurulan bir şahsın ise “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan arandığı tespit edilerek gözaltına alındığı bildirildi.

#Hakkari
#PKK
6 yıl önce