|

Hakkari parkla tanıştı

AK Parti, Hakkari Belediyesi’nde kayyum olarak görev yapan Cüneyt Epcim’i seçimlerde aday gösterdi. Eylül 2016’da 2 salıncağı olmayan bir şehir devraldıklarını belirten Epcim, “Şu an Hakkari’de 1 kent park, 12 mahalle parkı ve 16 çocuk parkı olmak üzere 29 park inşa edilmiş durumda” dedi. Bu süre içerisinde şehre 200 milyon liralık yatırım yapıldı.

Aybike Eroğlu
04:00 - 26/11/2018 понедельник
Güncelleme: 02:22 - 26/11/2018 понедельник
Yeni Şafak
Hakkari'ye son 2 yılda
200 milyon liralık yatırım yapıldı
Hakkari'ye son 2 yılda 200 milyon liralık yatırım yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mahalli seçimlerde Hakkari’den aday gösterdiği Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, bir enkaz olarak devraldıkları Hakkari’yi baştan inşa etti. PKK’nın hendek barikat eylemleri sırasında yerle bir olan Hakkari’de evsiz kalan vatandaşlar için 4 bin 50 adet konut inşa edildiğini anlatan Epcim, şehre 2016 Eylül’ünden bu yana 200 milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyledi.

AK Parti’nin merakla beklenen belediye başkan adayları listesindeki iki kayyumdan biri olan Hakkari Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, tanıtım toplantısından sonra ilk kez Yeni Şafak’a konuştu. Aday gösterildiğini tanıtım toplantısından 1 gün önce öğrendiğini belirten Epcim, “Aday gösterilmeyi beklemiyordum. Cumhurbaşkanımızın takdiri olunca biz de elimizden gelen gayreti devam ettirme noktasında kararımızı bu şekilde verdik” diye konuştu.


GÜVENLİK SAĞLANDI YATIRIM GELDİ

2014’te vali yardımcısı olan Epcim, 2016’da yayınlanan KHK ile Hakkari Belediye Başkan vekili görevine atandı. Bu süreçte terör örgütü PKK ile etkin mücadele edildiğinin altını çizen Epcim, “Güvenlik noktasındaki eksiklikler başta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin girişimleri olmak üzere emniyet güçlerimiz ve korucularımızın işbirliğiyle giderildi. Güvenlik sıkıntısı giderilince şehrimiz güzel bir noktaya ulaştı. Ardından da kayyum atamasıyla bu sürece destek verilmiş oldu. Şehir altyapısı noktasında ciddi yatırımlar yapıldı” dedi.

2 YILDA 200 MİLYONLUK YATIRIM

Hakkari Belediyesi’ni 105 milyon TL borçla devraldıklarını belirten Epcim, “57 milyon kamu borcu ödedik. 25 milyon da biz kendimiz borç yaptık. Şehre Eylül 2016’dan bu yana 200 milyon TL’lik yatırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğiyle yapıldı” diye konuştu. Terör örgütü PKK’nın hendek ve barikat eylemleriyle şehrin yerle bir edildiğini anlatan Epcim, olaylar sırasında evsiz kalan vatandaşlar için TOKİ işbirliğiyle 4 bin 50 konut inşa edildiğini söyledi. Epcim, evsiz kalan vatandaşların bu evlere taşındığını, terör örgütünün oluşturduğu mağduriyetin bu şekilde giderildiğini aktardı.

KÜLTÜR MERKEZLERİ OLUŞTURULDU

Epcim, “Bin 400 metre kapalı alanda çocuk oyun ve kültür merkezi oluşturuldu. Ana cadde ve çevre yollarında dekoratif aydınlatma sistemi kuruldu. Kültür ve sosyal hizmetler merkezi ve kadın sanat ve tasarım atölyeleri de kuruldu” dedi. Şu an dağcılık noktasında çalışmalar var. Cilo Dağ Sporları Derneği’nin oluşturduğu Hakkari Rafting takım Tunceli Muzur’da düzenlenen rafting festivalinde Türkiye 3’sü oldu. Çukurca Belediyesi’nin de destekleriyle Zap Vadisi’nde rafting büyük ilgi görmeye başladı” ifadelerini kullandı.


  • Şehir ilk kez asfalt gördü
  • 2014 yılında Hakkari’nin çamurdan, çukurdan ve tozdan geçilmediğini aktaran Epcim, “Hakkari tarihinde ilk kez kayyum belediyesi döneminde yollar asfaltlandı. 2 yıllık sürede şehir içinde toplam 70 kilometre yol asfaltlanmış oldu. Şehri çamurdan, çukurdan, tozdan kurtarmış olduk. Cumhurbaşkanımızın gönül belediyeciliği dediği noktada da çalışmalar yaptık. Taziye ziyaretleri, hane ziyaretleri yaparak vatandaşlarımızla birlikte şehrin sorunlarını çözme noktasında önemli gayret içinde bulunduk. Aynı zamanda kanalizasyon projesini tamamladık. Bunları 1 yıl içerisinde yaptık. Hemen sonra ise üst yapıda da 75 kilometreye yakın asfalt çalışmasıyla, ana arterlerde yaşanan sorunu gidermiş olduk. Hakkari’de cadde düzenlemesi yaptık. İkinci düzenleme yapılıyor. Şehrin ana çarşısı 500 metre kadardı, bin 500 metedildi. 25 kilometre yağmur suyu ve drenaj şebeke hatti qinşa edildi” ifadelerini kullandı.

2 salıncak bile yoktu

AK Parti Hakkari Belediye Başkan adayı Epcim, “Görev aldığımızda 2 salıncağı olmayan bir şehir devralmıştık. Güneydoğu’daki şehirlerde yeşil alan oluşturulması ve çocuk oyun alan gruplarının en kötü belediyesiydi. Şu an Hakkari’de 1 kent park, 12 mahalle parkı ve 16 çocuk parkı olmak üzere 29 park inşa edilmiş durumda. 48 saatte 3 saat içme suyu hizmeti verilen Hakkari’de inşa edilen 170 kilometrelik yeni içme suyu şebeke ve isale hattı ile 24 saat içme suyu dönemine geçildi İlimizde daha önceden kanalizasyon şebeke hattı yoktu. Çalışmalar sonucu 130 kilometre yeni şebeke hattı inşa edildi. 25 kilometre yağmur suyu ve drenaj şebeke hatti inşa edildi” şeklinde konuştu.

#AK Parti
#Hakkari
#Cüneyt Epcim
5 лет назад