|

PKK yine sivil katletti

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Yalımlı köyünde hayvancılıkla uğraşan bir baba ve oğlu, terör örgütü PKK mensuplarınca öldürüldü. Cesetlerin üzerinde terör örgütü PKK mensuplarınca bırakılmış not bulundu. Diyarbakır Valiliği de konuyla ilgili açıklama yaparak Lice Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince otopsi ve soruşturma işlemlerine devam edildiği bilgisini verdi. Bu arada PKK'lı hainlerce katledilen Mahmut Güler'in zihinsel engelli olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
15:13 - 5/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:56 - 5/07/2018 Perşembe
IHA
Lice'de hayvancılık yapan Remzi Güler ve oğlunun PKK'lı hainlerce öldürüldüğü açıklandı.
Lice'de hayvancılık yapan Remzi Güler ve oğlunun PKK'lı hainlerce öldürüldüğü açıklandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yalımlı köyü Leyhosor mezrası Üçyol mevkisinde iki erkek cesedi gören vatandaşlar, durumu jandarmaya bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri incelemelerde bulundu. İncelemede, cesetlerin bölgede hayvancılık yapan Remzi Güler (48) ve oğlu Mahmut Güler’e (24) ait olduğunu belirledi. Baba ve oğlunun ateşli silahla öldürdüğü de tespit edilirken, cesetlerin birinin üzerinde terör örgütü PKK mensuplarınca bırakılmış not bulundu.

Valilik açıklama yaptı

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Silvan ilçesi Cami Mahallesi’nde ikamet etmekte iken geçimlerini sağlamak maksadıyla Lice İlçesi Yalımlı Köyü Leyhosor mezrasında hayvancılık faaliyetinde bulunan baba ve oğlu, Üçyol mevkiinde bugün 13.00’de ölü olarak bulunmuştur. Maktulün üzerinden çıkan nota istinaden baba ve oğlunun, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca ateşli silahla öldürüldükleri yönünde bilgilere ulaşılmıştır. Lice Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince otopsi ve soruşturma işlemlerine devam edilmektedir" denildi.

Öldürülen gencin zihinsel engelli olduğu ortaya çıktı

PKK mensupları tarafından öldürülen baba ve oğlunun 9 gün önce geldikleri köyde kayıplara karıştığı ve oğlunun zihinsel engelli olduğu ortaya çıktı.

Güler ailesinin yakınlarından edinilen bilgilere göre, kısa süre önce Silvan ilçesi Cami Mahallesi’nden Kale Mahallesi’ne taşınan aileden baba Remzi Güler, 9 gün önce, zihinsel engelli oğlu Mahmut Güler’i de yanına alarak, Lice ilçesindeki bahçelerini sulamaya gitti.

Sonraki gün akşam saatlerine kadar baba ve oğuldan haber alamayan aile, Lice’deki bahçelerine bakmaya geldi.

Ancak baba ve oğluna rastlamayan aile, yakınlarına haber vererek Remzi ve Mahmut Güler’i aradı. 9 gün boyunca izleri bulunmayan baba ve oğulun cesedi, bugün 13.00 sıralarında, ateşli silahla vurulmuş şekilde bulundu.

#PKK
#Diyarbakır
6 yıl önce